Usvojen izvještaj o napretku u organizaciji Igara malih zemalja Evrope u Crnoj Gori

Izvještaj su delegatima predstavili Igor Vušurović, direktor IMZE Crna Gora 2019. i Boris Sekulić, projekt menadžer Crnogorskog olimpijskog komiteta
185 pregleda 0 komentar(a)
Igor Vušurović, Boris Sekulić, Igre malih zemalja, Foto: Crnogorski olimpijski komitet
Igor Vušurović, Boris Sekulić, Igre malih zemalja, Foto: Crnogorski olimpijski komitet
Ažurirano: 10.11.2018. 19:56h

Delegati Skupštine Evropskog olimpijskog komiteta (EOK), koja se održava u španskoj Marbelji, "podržali su i prihvatili izvještaj o napretku u organizaciji Igara malih zemalja Evrope, koje se od 27. maja do 1. juna održavaju u Crnoj Gori", saopšteno je iz Crnogorskog olimpijskoj komiteta.

Kako se navodi, izvještaj su delegatima predstavili Igor Vušurović, direktor IMZE Crna Gora 2019. i Boris Sekulić, projekt menadžer Crnogorskog olimpijskog komiteta.

Predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta Dušan Simonović kazao je da su članovi Skupštine EOK “kroz efektnu prezentaciju upoznati sa pređenim putem i urađenim poslom, kao i narednim obavezama koje nas očekuju do kraja maja 2019. godine”.

“Bio je to zaista uspješan nastup o čemu je svjedočio dug prijateljski aplauz i želja svih prisutnih da Igre u Crnoj Gori 2019. uspiju. Naročito je iskazana podrška i ponuda za svaku vrstu pomoći naših prijatelja iz malih zemalja Evrope i zemalja okruženja”, rekao je Simonović.

“I ovu priliku smo iskoristili da razgovaramo sa svima koji su nam važni za događaj koji nas očekuje polovinom naredne godine, posebno sa prvim ljudima MOK i EOK, koji su potvrdili prisustvo na Igrama, kao i konkretne vidove pomoći”, naglasio je Simonović.

Saopšteno je da su se Simonović, Vušurović i Sekulić sastali sa predsjednikom Tehničke komisije IMZE Žan Pjerom Šebelom.

Na Skupštini EOK-a delegatima su predstavljene i prezentacije Olimpijskih igara u Tokiju 2020, Evropskih igara u Minsku 2019, EYOF-a 2019, kao i izvještaj Međunarodne anti-doping agencije (WADA).

Skupština EOK-a završava se u nedjelju.

Bonus video: