Propuštena prva šansa za F8: "Ajkule" igraju za treće mjesto

Italija savladala izabranike Vladimira Gojkovića, koji sjutra moraju da slave u meču za treće mjesto ako žele na finalni turnir

31142 pregleda 10 komentar(a)
Foto: Krsto Vulović
Foto: Krsto Vulović

Crnogorski vaterpolisti su propustili prvu meč loptu za plasman na finalni turnir Svjetske lige, druga i posljednja je u subotu u borbi za treće mjesto.

Bolja od "ajkula" je bila Italija (9:7), koja je od početka druge četvrtine preuzela kontrolu, četiri minuta prije kraja meča imala i tri gola prednosti...

Naša selekcija se vratila u igru uz pomoć navijača, smanjila na 8:7 nešto manje od tri minuta do kraja.

Imala je i tri napada da odvede utakmicu u peterce, ali nedostajalo je mirnoće u šutu...

Kada je sve bilo riješeno Andrea Fondeli je sa svoje polovine zatresao mrežu za konačnih 9:7.

Tim Vladimira Gojkovića je u polufinalu koštao napad s igračem više (dva gola iz 10 pokušaja), ali za to je zalsuge imala i Italija - bila je toliko pokretljiva u odbrani da je na momente izgledalo i da je nemoguće matirati raspoloženog Marka del Lunga.

Probleme u napadu je Crna Gora "krpila" u defanzivi, u posljednjoj četvrtini je i Petar Tešanović bio na vrhunskom nivou, pa su "ajkule" zaslužile šansu da vjeruju u preokret.

Italijani su se, ipak, odbranili svojim metodama - na momente su bili i prljavi i beskompromisni, pa je u trećoj četvrtini krvave glave utakmicu završio Bogdan Đurđić).

Italija je tako čekirala vizu za Strazbur krajem jula...

Tešanović je sakupio 12 odbrana, ponovo je, kao i sinoć protiv Francuske, bio igrač utakmice.

Dvostruki strijelci u našem timu su bili Marko Mršić i Vlado Popadić, a mrežu su tresli i Miroslav Perković, Dušan Matković (promašio je i peterac u prvom napadu) i Marko Petković.

Kod Italijana, Fondeli je pogodio tri puta, dva Franćesko di Fulvio...

Crna Gora sjutra za treće mjesto (19 sati) igra sa poraženim iz večerašnjeg susreta Srbije i Španije.

CRNA GORA - ITALIJA 7:9 (2:1, 0:2, 3:4, 2:2)

Podgorica - Bazen SC "Morača". Gledalaca: 650. Sudije: Margeta (Slovenija), Kun (Mađarska). Igrač više: Crna Gora 10 (2), Italija 10 (3). Peterci: Crna Gora 2 (1).

Crna Gora: Lazović, Mršić 2, Mačić, V. Radović, Čučković, Popadić 2, Ukropina, Đurđić, Perković 1, Spaić, Matković 1, Petković 1, Tešanović (12 odbrana).

Italija: Del Lungo (devet odbrana i peterac), Di Fulvio 2, Damonte 1, Bruni, Fondeli 3, Kanela 1, Marcijali 1, Ećenike, Prešuti, Di Soma, Joki Grata 1, Dolće, Pelegrini.

Bonus video: