Jovan Sarić protiv svoje Crne Gore: Sve se zaboravlja kada meč počne

"Crna Gora ima ogroman kvalitet, iako je podmlađena. Većina tih momaka je u sistemu već nekoliko godina i spremno su dočekali smjenu generacija", kaže Sarić, koji od ljeta 2020. igra za Dinamo iz Tbilisija

6376 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Fina.org
Foto: Fina.org

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Crnogorac u vaterpolo timu Gruzije - Jovan Sarić, dijete Jadrana, danas će se suprostaviti “ajkulama”, čiju je kapicu i sam nosio.

Sarić nije jedini Crnogorac koji je branio boje Gruzije - prije njega su to uradili Jovan Popović (bio je igrač, pa selektor), onda i Damir Crepulja.

"Ovo mi je prvo veliko takmičenje u karijeri i kako to obično biva - odmah sudar s momcima s kojima sam odrastao i do prije nekoliko godina i igrao. Osjećaj i jeste i nije čudan, ne znam, sve se zaboravlja kada uskočim u vodu. Daću sve za zemlju za koju nastupam", rekao je 31-godišnji Sarić.

Gruzija je na startu Svjetskog prvenstva bila bolja od Brazila - 14:10. Sarić je postigao četiri gola.

"Današnji meč je za nas kao svaki drugi. Pobjedom nad Brazilom smo osigurali plasman u osminu finala, to je ono što smo htjeli. A Crna Gora? Ima ogroman kvalitet, iako je podmlađena. Većina tih momaka je u sistemu već nekoliko godina i spremno su dočekali smjenu generacija. Zna se ko je favorit, a mi želimo da odigramo dobar meč i da probamo da iznenadimo", kaže Sarić, koji od ljeta 2020. igra za Dinamo iz Tbilisija.

Bonus video: