Čučković pamti muke sa Japanom: Atipičan stil na koji moramo da odgovorimo

"I Španija je u mislima, ali sada je sve podređeno Japanu zato što stvarno mislim da je za ovaj tim to velika utakmica. Tek onda o Špancima, koji su po meni najveći favoriti za titulu", kaže iskusni bek "ajkula" pred meč osmine finala

9604 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Anna Feher
Foto: Anna Feher

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Japan je znao da namuči crnogorske vaterpoliste, na finalnom turniru Svjetske lige u Čeljabinsku prije devet godina čak i da ih pobijedi, ali alibija nema na putu do četvrfinala Svjetskog prvenstva.

"Ajkule" sjutra u 14 sati sa Japancima igraju duel osmine finala, ako opravdaju ulogu favorita zakazaće okršaj sa Španijom - u srijedu od 19.30.

Iza Crne Gore su tri utakmice u grupi u kojima je ostavila solidan utisak - dosta dobar u porazu od Mađarske (12:8), onda je strahovala i odbranila pobjedu nad Gruzijom (10:9), da bi juče rutinski, sa čak 20 datih golova, bila bolja od Brazila (20:5).

Uroš Čučković, jedan od najiskusnijih u našem timu, poznaje Japan bolje od većine saigrača.

"Japan je uvijek neugodan i nikada ne možete da predvidite neke stvari. Jedna utakmica je laka, onda su neke bile rezultatski neizvjesne, bilo je i poraza... Mislim da smo spremni i da uz pravu mirnoću pred golom rivala možemo da očekujemo pobjedu", rekao je bek "ajkula".

Atipičan vaterpolo, sa mnogo plivanja i "iskakanja" koji gaji Japan, zahtijeva posebnu pažnju.

"Japanci su na ovom turniru čak i protiv jačih rivala u prve dvije četvrtine - dok mogu da izdrže sopstveni tempo i presing - rezultatski bili tu. Tu moramo da budemo oprezni, a da u nastavku nametnemo svoj ritam i otvorimo put ka trijumfu", istakao je Čučković i osvrnuo se na dosadašnje mečeve na SP:

"Bilo je oscilacija, ali možemo da budemo zadovoljni, pogotovo mlađim igračima. Naravno, fali iskustva, ali ovo je i sa te strane odličan turnir za njih, samo treba da nastave ovako. Koristio je i taj meč sa Gruzijom - rekao sam momcima da je možda i dobro što smo imali tako neizvjestan duel", dodao je Čučković.

Japan je prvi naredni rival, ali iza ugla je i Španija ako se prođe prvi stepenik nokaut faze.

"I Španija je u mislima, ali sada je sve podređeno Japanu zato što stvarno mislim da je za ovaj tim to velika utakmica. Tek onda o Špancima, koji su po meni najveći favoriti za titulu", zaključio je Čučković.

PAROVI OSMINE FINALA

Crna Gora - Japan 14.00

Gruzija - Hrvatska 15.30

Italija - Australija 17.00

Južna Afrika - SAD 18.30

ČETVRTFINALE

Grčka - Južna Afrika/SAD 13.00

Srbija - Gruzija/Hrvatska 16.00

Španija - Crna Gora/Japan 19.30

Mađarska - Italija/Australija 21.00

Bonus video: