Petković: Propustili smo mnogo šansi, ovaj meč moramo da iskoristimo na pravi način u budućnosti

"Rezultatski možemo da budemo zadovoljni uprkos porazu, jer ovo je mlada ekipa, a Španci su u maltene istom sastavu s Olimpijskih igara. Imali smo šut za peterce, činjenica je da bi rezultat bio povoljniji da smo koristili šanse u napadu", rekao je kapiten "ajkula"

8018 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Beta/AP
Foto: Beta/AP

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Crnogorski vaterpolisti su imali veliku šansu protiv Španije, nisu je iskoristili - poraz od 10:9 u četvrtfinalu znači odlazak u borbu za plasman od 5. do 8. mjesta na Svjetskom prvenstvu.

"Na početku utakmice su nas iznenadili presingom, teško smo prenosili loptu i dolazili u pozicioni napad, ali su kasnije pali. Onda su nam napadi bili kvalitetniji. Rezultatski možemo da budemo zadovoljni uprkos porazu, jer ovo je mlada ekipa, a Španci su u maltene istom sastavu s Olimpijskih igara. Imali smo šut za peterce, činjenica je da bi rezultat bio povoljniji da smo koristili šanse u napadu", rekao je kapiten Marko Petković.

Ostaje žal, ali "ajkule", sa četiri debitanta na velikim takmičenjima, pokazuju zube velikim timovima.

"Siguran sam da su svi momci dali maksimum. Znali smo da je Španija bila favorit, ali smo velikom željom uspjeli da im budemo blizu. Ovaj meč treba da iskoristimo za napredak", dodao je Petković.

Bonus video: