Perković: Ponosan sam, ovaj tim će tek da dokaže koliko vrijedi

"Jedna lopta nas je dijelila od peteraca protiv selekcija koja je u gotovo istom sastavu kao na posljednjim Olimpijskim igrama. Igrati ovako protiv Španije je za ponos", rekao je mladi sidraš

4981 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Beta/AP
Foto: Beta/AP

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Miroslav Perković, mladi centar crnogorske vaterpolo reprezentacije, bio je ponosan na tim nakon poraza od Španije u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva.

"Ajkule" su izgubile 7:6, imale su napad 20 sekundi prije kraja u kojem je Bogdan Đurđić pogodio prečku.

"Malo je nedostajalo, u bazenu se nije vidjelo da su Španci veliki favoriti. Ponosan sam na ekipu kao da smo pobijedili. Jedna lopta nas je dijelila od peteraca protiv selekcija koja je u gotovo istom sastavu kao na posljednjim Olimpijskim igrama. Igrati ovako protiv Španije je za ponos", rekao je Perković i dodao:

"Ušli smo pažljivo u meč. Španci su ekipa koja igra presing, brzi su plivači, vrlo dobri šuteri... Nismo ih previše respektovali u smislu da smo se plašili, ali znali smo da moramo biti tako pažljivi protiv vrhunske selekcije koja je bolja od nas. Sveli smo rivala na sedam golova, što je izvanredno, a dali šest što je takođe za pohvalu, iako smo izgubili. Imamo ekipu za narednih deset godina i mislim da ćemo - ako ne na narednom turniru, onda u narednih godinu-dvije praviti velike uspjehe".

Slijedi meč sa Srbijom u borbi za plasman od 5. do 8. mjesta.

"Motiva neće faliti, daćemo sve od sebe. Poštujemo Srbiju, ali se ne plašimo", zaključio je Perković.

Bonus video: