Gojković: Poslije odgledanog snimka sam shvatio koliko smo bili blizu da srušimo Španiju

Prvi rival u borbi za plasman od 5. do 8. mjesta je Srbija

21332 pregleda 19 komentar(a)
Foto: Anna Feher
Foto: Anna Feher

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Nešto više od 12 sati nakon eliminacije u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva, crnogorski vaterpolisti su imali uobičajeno jutro u Budimpešti - video analiza, lagani trening, odmor... A večeras ponovo trening.

Španija se provukla, otišla u borbu za medalju nakon tijesne pobjede (7:6), "ajkulama" ostaje da se "poslože" i izvuku najviše što mogu u posljednja dva meča na turniru - za plasman od 5. do 8. mjesta.

"Nakon što smo pogledali snimak mislim da smo bili bliži pobjedi nego što sam imao utisak odmah nakon meča. Zadovoljan sam velikom energijom, koja je u jednom momentu "ispravljala" i greške kojih je bilo, odbranom koja je bila izuzetna. Falilo nam je poteza u napadu, pogotovo u prve dvije četvrtine, ali to moramo da zaboravimo i da se okrenemo onome što slijedi", rekao je selektor Vladimir Gojković.

Naredni rival je Srbija - kao i uvijek inspirativan protivnik, moraće tako da bude i sjutra (14.30), iako su najavljeni nehumani uslovi i temperatura od preko 35 stepeni Celzijusa.

"Nadam se da će igrači razumjeti poruku, a ona glasi da je za nas ovo izuzetno bitan meč i da je bitna borba za pozicije. Srbija je velika ekipa, a malo ko od ovih naših igrača je bio peti na svijetu. Tako da moramo da imamo motiv, nije lako igrati poslije poraza u četvrtfinalu u meču u kojem ste bili blizu, ali moramo da igramo agresivno i angažovano. Samo tako možemo da pariramo Srbiji koja je prepuna individualnog kvaliteta", istakao je Gojković i dodao:

"I Srbija je napravila dosta promjena, ovdje nije bila u nekoj formi, ali treba da budemo grupa i da dobrim plivanjem dođemo do prednosti protiv igrača koji su u igri jedan na jedan veliki majstori".

Polufinalni parovi su Hrvatska - Španija i Italija - Grčka.

"Prije početka prvenstva sam mislio da su Španija i Mađarska najbolje ekipe. Italijani su sinoć odigrali fenomenalno protiv Mađara, sveli ih na mali broj golova... Ova četiri tima su izjednačena, svi imaju šansu za titulu, teško je reći ko je u prednosti", zaključio je Gojković.

Bonus video: