Vučurović: Nije isto biti peti ili osmi, Srbiji prepuštamo ulogu blagog favorita

"Nadali smo se da ćemo se boriti za medalju, ali imperativ nam je da završimo kao petoplasirani. Srbija je prva prepreka, vjerujem da možemo da je preskočimo", kaže Vučurović

5368 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Anna Feher
Foto: Anna Feher

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Pred mečeve za plasman od 5. do 8. mjesta na Svjetskom prvenstvu, crnogorski vaterpolisti imaju samo jednu želju - da budu na nivou na kojem su bili u većem dijelu susreta sa Španijom u četvrtfinalu.

"Furija" je i dalje u mislima "ajkula", boli minimalan poraz - 7:6, ali sada je vrijeme i da se misli o Srbiji.

"Svaki poraz je težak, ali moramo da se okrenemo onom što nas čeka do kraja šampionata. Pred nama su još dvije utakmice, imperativ postoji, dodatni motiv je igrati protiv dvostrukog olimpijskog šampiona i želimo da ga pobijedimo. Nadamo se najboljem, ako pokažemo želju kao protiv Španije i iskoristimo šanse koje nam se ukazuju, možemo da očekujemo povoljan ishod", rekao je Uroš Vučurović.

"Srbija je promijenila sastav u odnosu na Olimpijske igre, ali i dalje je vrhunska ekipa. Dajem joj ulogu blagog favorita zbog iskustva, ali slaviće tim koji bude imao veću želju", istakao je Vučurović.

Protiv Španije je potrošnja bila ogromna.

"Veoma teška utakmica. Španci godinama igraju zajedno, kako kroz Barselonetu, tako i u reprezentaciji. Jedna su od rijetkih ekipa koja se nije mijenjala poslije Olimpijskih igara. Dali smo maksimum, bili izjednačeni sve vrijeme na kraju nismo imali sreće i koncentracije u odbrani. Izgubili smo, ali možemo da budemo zadovoljni onim što smo prikazali".

Motiv za nastavak SP mora da postoji.

"Nije isto biti peti ili osmi. Nadali smo se da ćemo se boriti za medalju, ali imperativ nam je da završimo kao petoplasirani. Kao što nije isto biti prvi ili treći, nije isto ni završiti na petom ili osmom mjestu. Srbija je prva prepreka, vjerujem da možemo da je preskočimo", zaključio je Vučurović.

Bonus video: