Đurđić: Još mi je u glavi prečka protiv Španije, ovaj turnir je veliko iskustvo za mladi tim

"Ajkule" u nedjelju za sedmo mjesto igraju protiv Mađarske

13748 pregleda 19 komentar(a)
Foto: Anna Feher
Foto: Anna Feher

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Crna Gora protiv Mađarske - za sedmo mjesto, malo ko je to očekivao pred početak i tokom Svjetskog prvenstva.

"Ajkule" i nisu bile u krugu favorita za medalju, ali domaćin - jeste. I to broj jedan...

Mađari su razočarali, pa Crna Gora zatvara SP sa ekipom protiv koje je igrala i na premijeri 21. juna.

Tada je Mađarska slavila 12:8.

"Mađarsku su svi vidjeli u završnici, u borbi za visok plasman. Nadali smo se i mi da možemo da se umiješamo, ali dogodila se Španija - još mi je u glavi ona prečka u posljednjem napadu. Šta je tu je, slijedi posljednji meč - ulog nije veliki, vidjelo se to i protiv Srbije. Praktično je to bio kao prijateljski duel", rekao je Bogdan Đurđić.

Utakmica za sedmu poziciju ne donosi mnogo, bitan je samo prestiž, dokazivanje...

"Značila bi nam pobjeda, ali je teško reći kako će utakmica da se odvija. Naći ćemo motivaciju, kada se uskoči u bazen sve je drugačije i moramo da damo sve od sebe da pobjedom završimo prvenstvo", istakao je Đurđić, najbolji pojedinac "ajkula" u Budimpešti.

"Dobar turnir za mene, zadovoljan sam svojom igrom. Nažalost, nije bilo dovoljno da se borimo za medalju", skroman je vaterpolista koji je prošlu sezonu proveo u Crvenoj zvezdi.

Crna Gora je mlad tim, sa četiri debitanta na SP. Da li je mogla bolje?

"Imali smo teških momenata, ali mislim da smo izvukli maksimum. NIsmo dozvolili nikom da nas iznenadi, iako su nas i Gruzija i Japan dobro namučili. Sa Špancima je bio meč kakav smo priželjkivali, na mali broj golova i imali smo svoje šanse. Nismo ih iskoristili, ali nema razloga da budemo nezadovoljni. Mnogo je mladih igrača, ja lično sa ovim momcima nisam igrao nikad i sve ovo je iskustvo. Svjetsko prvenstvo će nam pomoći, već za Evropsko prvenstvo u Splitu".

Napad je segment koji mora da bude na većem nivou.

"Odbrana je odlična, uz veoma bitnu ulogu dvojice golmana, a moramo da radimo na uigravanju. Onda će i napad biti bolji - nekada fali malo sreće, nekada i uigranosti, a to sve može da se popravi uz još bolji rad", zaključio je Đurđić.

Duel za sedmo mjesto je sjutra u 13 sati.

Bonus video: