Sigurne i ubjedljive pobjede Srbije, Mađarske, Španije i Italije

Srbija savladala Izrael 18:3, Španci pobijedili Rumuniju 16:9, Mađari Sloveniju 23:7, a Italijani Slovačku 21:9

6892 pregleda 0 komentar(a)
Foto: LEN
Foto: LEN
Ažurirano: 29.08.2022. 18:37h

Vaterpolo reprezentacije Srbije, Španije, Mađarske i Italije upisale su sigurne pobjede na startu Evropskog prvenstva.

Srbija je ubjedljivo savladala Izrael 18:3 (3:0, 8:1, 3:1, 4:1), Španci su pobijedili Rumuniju 16:9 (4:1, 4:2, 5:4, 3:2), Mađarska je bila bolja od Slovenije 23:7 4:3, 6:2, 6:0, 7:2), a Italija ubjedljva protiv Slovačke - 21:9 (5:3, 7:2, 4:2, 5:2).

Srbiju su do pobjede protiv Izraela, debitanta na Evopskom prvenstvu, vodili Radomir Drašović i Marko Radulović sa po četiri gola. Dušan Mandić je dodao tri, dok su po dva puta u strijelce upisivali Strahinja Rašović, Petar Velkić i Ognjen Stojanović.

Golove za Izrael postigli su Or Šlajn, Ido Goldšmit i Ronen Gros.

Srbija je golovima Drašovića i Mandića, sa igračem više, i pogotkom Strahinje Rašovića poslije kontranapada stigla do tri gola prednosti poslije prve četvrine.

Izabranici Dejana Savića su potom u drugoj dionici bili još efikasniji, postigli čak osam golova, čime su praktično riješili pitanje pobjednika na ovom meču. U finišu tog dijela igre Izraelci su preko Ora Šlajna postigli svoj prvi gol na evropskim prvenstvima.

Vaterpolisti Srbije su u nastavku bez većih problema održavali veliku prednost i mirno priveli meč kraju.

Srbija će u drugom kolu Grupe D, u srijedu, igrati protiv Mađarske, koje je takođe bez većih problema izašla na kraj sa Slovenijom.

Aktuelni šampioni, Mađari su do ubedljive pobjede vodili Gergo Zalanki sa četiri i Vendel Vigvari i Burija Gergej sa po tri postignuta gola. U timu Slovenije najbolji je bio Benjamin Popovič sa tri gola.

Svjetski prvak Španija je bila ubjedljiva protiv Rumunije. Španci su već na poluvremenu imali pet golova prednosti (8:3) i mirno su priveli meč kraju.

Najefikasniji kod "furije" bio je Granados sa pet pogodaka.

U grupi u kojoj je i Crna Gora, Italija bila ubjedljiva protiv Slovačke i već na poluvremenu riješila pitanje pobjednika.

"Azure" je predovodio Di Soma sa pet golova. Joki je postigao četiri, a Di Fulvio i Maricali po tri pogotka.

Bonus video: