Počinje Regionalna liga: Prvi bokeljski derbi u subotu

U grupi sa Jadranom i Primorcem je i Jug

2461 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Vaterpolisti Jadrana i Primorca su prošle sedmice nastupom u kvalifikacijama za Ligu šampiona napravili uvod u sezonu koja se nastavlja prvim turnirom Regionalne lige.

Bokeljske rivale od danas do subote čeka takmičenje u Herceg Novom, gdje će im rival biti Jug, a pored turnira grupe A u Novom, igraće se i u Splitu (B grupa - Jadran, Mornar i Solaris), Beogradu (C - Novi Beograd, Šabac i Mladost), te Kragujevcu (D - Radnički, Crvena zvezda i Partizan).

Danas se u 19 sati sastaju Jug i Primorac, sjutra su u istom terminu rivali Jadran i Jug, a posljednjeg dana, takođe u 19, na programu je duel Jadrana i Primorca. Druga faza je krajem novembra i formiraće se dvije grupe. U jednoj će se naći timova iz grupa A i D i svaki će odigrati po tri utakmice sa ekipama s kojima se nije sastao u prvoj fazi.

Treća i četvrta faza (krajem januara odnosno februara) igraće se na isti način kao druga. Timovi će biti podijeljeni u dvije grupe i igraće protiv ekipa sa kojima nisu igrali u prethodnim fazama... Nakon 11 kola, četiri najbolja tima će se plasirati na finalni turnir u martu, čiji će domaćin biti ekipa sa najboljim skorom u regularnom dijelu.

Bonus video: