A sad zalet za Firencu

Ovi dani u Budimpešti su bili jako pozitivni za nas, ostaje nam još malo do finalnog turnira Svjetske lige da se pripremimo – rekao je Milan Tičić
0 komentar(a)
Tičić, Foto: V. BELOJEVIĆ
Tičić, Foto: V. BELOJEVIĆ
Ažurirano: 12.06.2011. 17:26h

Tri dana priprema sa reprezentacijom Mađarske bila su dovoljna crnogorskim vaterpolistima da skrenu misli sa zdravstvenih problema, da se okrenu izazovima i onome što ih čeka ubuduće.

„Crvene ajkule” se večeras vraćaju iz Budimpešte, a od utorka do subote će sparingovati sa Kanadom u Igalu i Podgorici. Kanađani su, inače, jedni od protivnika u grupi na finalnom turniru Svjetske lige, pored Hrvatske i Australije.

- Mađarska je za sam početak priprema bila idealan partner, u pitanju je ekipa koja je fizički izuzetno spremna, puna kvaliteta. Ovi dani u Budimpešti su bili jako pozitivni za nas, ostaje nam još malo do finalnog turnira Svjetske lige da se pripremimo – rekao je Milan Tičić.

Kao što je i poznato, Crna Gora će na finalnom turniru u Firenci da nastupi oslabljena - neće biti povrijeđenih Aleksandra Ivovića, Borisa Zlokovića i Vjekoslava Pasković, a pod znakom pitanja je i Mlađan Janović.

- Tačno je da ćemo biti oslabljeni, ali dobiće šansu i neki igrači koji su do sada manje igrali. Motiva nam neće faliti, želja je velika, samim tim što sve reprezentacije koje učestvuju žele da obezbijede vizu za Olimpijske igre u Londonu naedne godine. Ipak, nama je prioritet Svjetsko prvenstvo, kada bih mogao da biram, izabrao bih medalju u Šangaju – kazao je Tičić.

Logično, pritiska u ovoj fazi priprema nema.

- Ne osjećamo pritisak, nadam se da do toga neće doći ni kasnije. Uvijek se spremamo maksimalno, a imamo dovoljno iskustva da ostanemo mirni za obaveze koje nas očekuju – istakao je bek “crvenih ajkula”.

Crnogorskoj reprezentaciji će se po povratku iz Mađarske priključiti i Predrag Jokić i Nikola Vukčević koji su propustili akciju u Budimpešti zbog lakših povreda.

Bonus video: