"Ajkule" bolje od Mađarske, boriće se za peto mjesto sa Grcima

Naši vaterpolisti slavili sa 7:6
61 pregleda 0 komentar(a)
Mađarska - Crna Gora vaterpolo reprezentacija Barselona 2018., Foto: Bcn2018/facebook
Mađarska - Crna Gora vaterpolo reprezentacija Barselona 2018., Foto: Bcn2018/facebook
Ažurirano: 26.07.2018. 17:40h

Treći put ovog ljeta, a čak sedmi zaredom u međusobnim duelima, crnogorski vaterpolisti su pobijedili Mađarsku u zvaničnim utakmicama.

"Ajkule" su savladale velikana rezultatom 7:6 i u subotu od 18.15 časova će se boriti za peto mjesto na Evropskom prvenstvu u Barseloni protiv Grčke, koja je bila bolja od Rusije (12:11).

Crna Gora je nakon svega viđenog i zaslužila ovaj trijumf, nakon što je u 32 minuta pokazala da je u ovom trenutku i bolja i spremnija od podmlađene ekipe Tamaša Marca.

Mađari su samo jednom vodili (1:0, gol Kristijana Manherca), da bi Crna Gora poslije gotovo konstantno imala po dva gola prednosti.

Izabranici Vladimira Gojkovića su u drugoj i trećoj četvrtini propustili nekoliko idealnih šansi da odu na plus tri, ali se Mađarska vratila u igru golovima Gerga Zalankija i tri minuta i 43 sekunde prije kraja izjednačila na 6:6.

A onda je već u narednom napadu postavljen konačan rezultat. Gol odluke je dao Đuro Radović u napadu s igračem više, prije nego je Crna Gora je u posljednja tri minuta fanatičnom defanzivnom odbranila gol koji je i u ovom susretu sigurno čuvao Dejan Lazović.

Aleksandar Radović je bio najefikasniji sa tri pogotka u našem timu, Đuro Radović je postigao dva, a po jednom su se upisali Aleksandar Ivović i Draško Brguljan, koji je danas odigrao 300. meč za nacionalni tim.

Najbolji u Mađarskoj, koja na evropsku titulu čeka od 1999. godine, bio je dvostruki strijelac Zalanki.

MAĐARSKA - CRNA GORA 6:7 (1:2, 1:2, 2:2, 2:1)

Barselona - Bazen "Bernat Pikornelj". Gledalaca: 800. Sudije: Paoleti (Italija), Buh (Španija). Igrač više: Mađarska 9 (3), Crna Gora 10 (4). Peterci: Crna Gora 1 (1).

Mađarska: Nađ (osam odbrana), Anđal 1, Manherc 1, Zalanki 2, Vamoš 1, Mezei, Janšik, Kovač 1, Erdelj, Batori, Bedo, Pol, Vogel.

Crna Gora: Lazović (pet odbrana), Brguljan 1, Drašković, Petković, Đ. Radović 2, A. Radović 3, Janović, Đurđić, Ivović 1, Mišić, Čučković, Spaić, Šćepanović.

Bonus video: