"Ajkule" će protiv Srbije igrati u Podgorici?

I na sajtu Svjetske plivačke federacija (Fina) piše da će Podgorica biti domaćin ove utakmice, istina uz pojašnjenje da domaćinstvo tek treba da se potvrdi
66 pregleda 7 komentar(a)
Vaterpolo reprezentacija Crne Gore Aleksandar Ivović, Foto: Filip Roganović
Vaterpolo reprezentacija Crne Gore Aleksandar Ivović, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 07.02.2018. 09:14h

Podgorički bazen će 20. marta imati spektakularno otvaranje, jer se uveliko radi na tome da meč Svjetske lige u vaterpolu između Crne Gore i Srbije bude odigran baš u glavnom gradu, saznaju "Vijesti".

Bazen SC "Morača" je zatvoren, a u toku je tehnički pregled nakon kojeg ne bi trebalo da postoje nikakve smetnje da u njemu snage odmjere "ajkule" i "delfini".

Plan da se Crna Gora i Srbija sastanu baš u Podgorici postoji već mjesecima, ali iz Vaterpolo i plivačkog saveza Crne Gore nisu željeli da žure s objavom informacije, jer sve zavisi od toga kada će radovi na bazenu biti konačno završeni.

Sada su se izgleda stekli svi uslovi za to, pa će podgorička publika moći da na djelu gleda velikane vaterpolo sporta prvi put još od finalnog turnira Svjetske lige prije devet godina.

I na sajtu Svjetske plivačke federacija (Fina) piše da će Podgorica biti domaćin ove utakmice, istina uz pojašnjenje da domaćinstvo tek treba da se potvrdi.

U slučaju da podgorički bazen ne bude otvoren na vrijeme (pominje se da bi to trebalo da se dogodi 20. februara) vaterpolisti Crne Gore i Srbije bi se sastali u Nikšiću.

Crna Gora je trenutno drugoplasirana u grupi A sa tri boda manje od Srbije.

Prvi meč ovih rivala u Svjetskoj ligi ove sezone odigran je u Nišu i slavio je domaćin rezultatom 7:4.

Bonus video: