"Ajkule" dočekuju Hrvatsku u Podgorici za srećan put u Roterdam, novac brine čelnike CG vaterpola

"Članovi UO VPSCG su razmatrali nacrt budžeta za 2020. godinu, uz konstataciju da su troškovi u olimpijskoj godini ogromni i da će biti teško finansijski zatvoriti godinu", navodi se u saopštenju sa sjednice
2137 pregleda 2 komentar(a)
Vaterpolisti Crne Gore nakon pobjede nad Hrvatskom na Evropskom prvenstvu, Foto: Aleksandra Krupanič
Vaterpolisti Crne Gore nakon pobjede nad Hrvatskom na Evropskom prvenstvu, Foto: Aleksandra Krupanič
Ažurirano: 20.02.2020. 17:02h

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore dočekaće Hrvatsku u Podgorici, 17. marta, u meču četvrtfinala Svjetske lige, odlučio je Upravni odbor VPSCG.

To će biti i važna provjera "ajkula" i hrvatskih "barakuda" pred olimpijski kvalifikacioni turnir u Roterdamu, koji počinje samo pet dana kasnije.

"Članovi UO VPSCG su razmatrali nacrt budžeta za 2020. godinu, uz konstataciju da su troškovi u olimpijskoj godini ogromni i da će biti teško finansijski zatvoriti godinu", navodi se u saopštenju sa sjednice.

Vaterpolo savezu je nedavno opredijeljeno 440 hiljada eura iz budžeta Ministarstva sporta i mladih, a na osnovu Javnog konkursa za sufinansiranje programa sportskih organizacija u 2020. godini

Članovi UO su "apelovali na nadležne institucije da se ubrza rekonstrukcija bazena u Kotoru, jer dalji razvoj i uspjesi reprezentacije su u direktnoj vezi sa završetkom tog bazena".

Na sjednici je i usvojen je izvještaj selektora Vladimira Gojkovića o radu i nastupima reprezentacije na Evropskom prvenstvu u Budimpešti i plan priprema za turnir u Roterdamu.

Crna Gora će se za odlazak u Tokio boriti u grupnoj fazi sa Grčkom, Kanadom, Brazilom, Gruzijom i jednom azijskom selekcijom.

Bonus video: