"Ajkule" izgubile od Mađarske, pa pobijedile Kanadu

Nakon drugog dana turnira naši vaterpolisti imaju po pobjedu, remi i poraz...
54 pregleda 0 komentar(a)
Vaterpolo reprezentacija, Foto: Waterpolo.hu
Vaterpolo reprezentacija, Foto: Waterpolo.hu
Ažurirano: 24.06.2017. 18:11h

Crnogorski vaterpolisti su drugog dana „Samarcidis kupa” u Atini upisali po pobjedu i poraz.

Bolja od ekipe Vladimira Gojkovića bila je Mađarska u prijepodnevnom terminu rezultatom 9:6, a večeras su "ajkule" pokazale kvalitet protiv Kanade, protivnika u grupi na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti koje startuje 17. jula.

Crna Gora je slavila sa 13:6 i nakon dva dana turnira ima učinak od po jednog trijumfa, remija (juče protiv Španije - 5:5) i poraza.

Mađarska je opravdala ulogu favorita protiv naše reprezentacije, a presudnu razliku je napravila u trećoj četvrtini u kojoj je Crna Gora primila četiri, a nije dala nijedan gol.

Mađari su u tom dijelu igre došli do prednosti od 8:4, Crna Gora je u posljednjoj dionici golom Dimitrija Kriještorca prišla na 8:6, ali je to bilo sve. Tačku na meč stavio je Adam Deker koji je minut i 42 sekunde prije kraja postigao pogodak za 9:6 i otklonio dileme...

Kriještorac je sa dva gola bio najefikasniji u našoj selekciji, a po gol su postigli Draško Brguljan, Aleksa Ukropina, Saša Mišić i Uroš Čučković.

U duelu sa Kanadom je sve bilo drugačije - jedino što je uradio protivnik bilo je da povede sa 1:0, jer su crnogorski vaterpolisti serijom 7:0 do poluvremena otklonili sve dileme oko pobjednika.

Najefikasniji je bio Đuro Radović sa četiri gola, jedan manje je dao Ukropina.

Crna Gora nastup u Atini završava sjutra, a posljedni protivnik na turniru je Grčka.

Crna Gora je protiv Mađarske igrala u sastavu: Lazović, Draško Brguljan, Banićević, Kriještorac, Vidović, Đurđić, Drašković, Ukropina, Đuro Radović, Mišić, Čučković, Spaić, Kandić.

Protiv Kanade su nastupili: Lazović, Sarić, Banićević, Kriještorac, Vidović, Đurđić, Drašković, Ukropina, Đuro Radović, Spaić, Čučković, Murišić, Šćepanović.

Rezultati turnira u Grčkoj:

3. I 4. KOLO (ODIGRANO DANAS)

Kanada - Crna Gora 6:13

Mađarska - Crna Gora 9:6

Kanada - Španija 8:9

Večeras

Grčka - Mađarska

1. I 2. KOLO (ODIGRANO U PETAK)

Crna Gora - Španija 5:5

Kanada - Grčka 4:9

Mađarska – Kanada 12:7

Grčka - Španija 4:6

5. KOLO - NEDJELJA

Mađarska - Španija 8.45

Grčka - Crna Gora 10.00

Bonus video: