"Ajkule" sa autsajderom pred mečeve odluke: Imamo šanse za visok plasman

Meč Crna Gora – Južna Koreja igra se u petak od 10 i 50 ujutro
1799 pregleda 0 komentar(a)
Crnogorski vaterpolisti na treningu, Foto: Filip Roganović
Crnogorski vaterpolisti na treningu, Foto: Filip Roganović

Crnogorski vaterpolisti sa pomiješanim osjećanjima dočekuju kraj grupne faze na Svjetskom prvenstvu i sjutrašnji duel sa domaćinom i autsajderom, Južnom Korejom.

Iako u dva derbija, sa Srbijom i Grčkom nisu izgubili, moraće, po svemu sudeći, u osminu finala, osim ako se ne dogodi nevjerovatan splet okolnosti.

Dva remija, u mečevima u kojima su imali i ispustili pobjede, pokazali su da “ajkule” imaju kvalitet, ali ne i čvrstinu...

“Prošle su dvije najteže utakmice. Gledajući s pozitivne strane, završili smo grupu bez poraza, ali imamo sa čim da žalimo. Imali smo kontrolu u obje utakmice, igrali bolje u drugom nego u prvom meču, što je takođe veoma važno. Ispustili smo pobjede, ali ne možemo da vratimo vrijeme, već da gledamo naprijed”, kaže Đuro Radović.

Grupna faza se završava sjutra, a duel sa Južnom Korejom je samo trening i priprema za fazu eliminacije.

“Biće to prilika da podignemo nivo igrem, jer dolazi najvažniji dio prvenstva. U nokaut fazi ne smije da bude oscilacija i padova. Igraćemo da pobijedimo što ubjedljivije, nećemo gledati kako će se završiti meč Srbije i Grčke”, naglasio je Radović.

Crnu Goru u osmini finala najvjerovatnije čekaju Amerikanci ili Australijanci.

“Mislim da smo spremni, da sve zavisi od nas. Igramo dobro, plivamo dobro, ali neke greške, prije svega individualne, koje imaju veze i sa odgovornošću, ne bi trebalo da se događaju.

Propustili smo dvije pobjede, ali nemamo poraz na prvenstvu. Pokazali smo dosta pozitivnih stvari i imamo šanse za visok plasman”, kazao je Vladan Spaić.

Meč Crna Gora – Južna Koreja igra se u petak od 10 i 50 ujutro.

Bonus video: