"Ajkule" sa Francuskom: Meč u kojem je greška zabranjena

Meč u Troi počinje u 20 časova
54 pregleda 0 komentar(a)
Vaterpolo reprezentacija Crne Gore, Foto: Filip Roganović
Vaterpolo reprezentacija Crne Gore, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 11.12.2018. 11:45h

Ako žele da ostanu u igri za plasman na drugi kvalifikacioni turnir za Svjetsku ligu, crnogorski vaterpolisti večeras ne smiju da ispuste bodove, kiks je zabranjena riječ.

Pobjeda protiv Francuske je obaveza, ali i realnost, jer je na strani "ajkula" apsolutno sve pred duel koji počinje u 20 časova u Troi.

Naš nacionalni tim je do sada u ovom takmičenju odigrao jedan meč, savladao je Italiju u Budvi 11:8 nakon peteraca i ima dva boda, dva manje i utakmicu više od "azura".

"Neće biti lako u Troi. Nedostajemo nam nekoliko igrača u odnosu na duel sa Italijom, ali bez obzira na to smo bolja ekipa od Francuske. Imamo obavezu da pobijedimo, ali Francuzi su dobar tim, imaju određeni kvalitet i sastav su koji se razvija", rekao je kapiten Crne Gore Draško Brguljan.

Najveća snaga "trikolora" je, ipak, na klupi.

"Selektor im je, koji nas odlično poznaje. Godinama je radio s nama i odatle nam prijeti najveća opasnost. Ali kvalitetniji smo i nadam se da pobjeda neće doći u pitanje. Vjerujem da se mi pitamo", dodao je Brguljan.

U tim se vratio Stefan Vidović, koji je posljednji put kapicu reprezentacije nosio na finalnom turniru Svjetske lige u junu, kada je Crna Gora i osvojila titulu.

"Lijepo je opet biti sa momcima, a uvijek je čast igrati za reprezentaciju. Sada je na redu meč sa Francuskom, koja igra mnogo bolje nego prethodnih godina. Njihov selektor Vukanić nas odlično poznaje i ovu utakmicu moramo da shvatimo ozbiljno od prvog trenutka", istakao je Vidović.

Za duel sa Francuskom, selektor Vladimir Gojković može da računa na: Dejana Lazovića, Slavena Kandića, Draška Brguljana, Dragana Draškovića, Marka Petkovića, Stefana Vidovića, Vlada Popadića, Jovana Sarića, Bogdana Đurđića, Aleksandra Ivovića, Vladana Spaića, Đura Radovića i Nikolu Murišića.

Po dvije najbolje selekcije iz četiri grupe plasiraće se u treću rundu kvalifikacija, a taj turnir će se održati od 5. do 7. aprila i njegov organizator će biti naknadno određen.

Najbolje četiri reprezentacije s tog turnira idu na finalni turnir, na kojem će učestvovati još četiri vanevropska predstavnika.

Pobjednik Svjetske lige u sezoni 2018/19. osiguraće plasman na Olimpijske igre 2020. godine u Tokiju.

Bonus video: