"Ajkule" se spremaju za meč istine: Možemo da se nosimo sa Hrvatskom

"Znamo dosto o njima, znaju oni o nama. Svjetski prvaci, dosta dobro su igrali na turniru, iako tokom ljeta nijesu bili na nivou. Znamo koje su im vrline, znamo koje su im mane, možemo da igramo sa njima", kazao je selektor Vladimir Gojković
58 pregleda 3 komentar(a)
Vaterpolo reprezentacija Crne Gore Aleksandar Ivović, Foto: Filip Roganović
Vaterpolo reprezentacija Crne Gore Aleksandar Ivović, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 23.07.2018. 12:08h

Plasman među osam najboljih selekcija za crnogorske vaterpoliste je rezultat koji se podrazumijeva na svakom velikom takmičenju, a četvrtfinalna utakmica predstavlja liniju između uspjeha i prosjeka.

Takva je i sjutrašnja, protiv svjetskog šampiona Hrvatske, na prvenstvu Evrope u Barseloni.

"Četvrtfinale je najteža utakmica na prvenstvu. Sve staje u jednoj utakmici. Znali smo da ćemo imati težak meč, sa Grcima ili Hrvatima. Došli su nam Hrvati, znamo dosto o njima, znaju oni o nama. Svjetski prvaci, dosta dobro su igrali na turniru, iako tokom ljeta nijesu bili na nivou. Znamo koje su im vrline, znamo koje su im mane, možemo da igramo sa njima", kazao je selektor Vladimir Gojković.

Duel sa Rumunijom u osmini finala bio je dobar trening, duel sa Hrvatskom je nešto drugo...

"Nadam se da ćemo dobro otvoriti utakmicu, što bi nam dosta olakšalo. Odbrana mora da bude na visokom nivou, jer imaju dva najbolja centra na svijetu u ovom momentu. Oni izbore dosta isključenja, a dobro koriste napade sa igračem više. Imaju još dosta kvaliteta, ali to je jedan od zadataka koje imamo pred nama", rekao je Gojković.

Joković i Garsija su, ipak, lideri "barakuda".

"Imamo igrače koji mogu da im se suprotstave, čak i da budu dominantni u duelima sa njima. Moramo zaustaviti njihovo organizaciju igre i saradnju sa centrima. Mislim da možemo da plivamo sa njima, pokušaćemo u jakom tempu da uđemo u utakmicu", kazao je selektor Gojković.

Aleksandar Ivović je zadovoljan kako su "ajkule" igrale do sada...

"Raspoloženje je odlično, nema razloga da bude drugačije. Mislim da smo pružili dobre igre do sada, izuzev možda protiv Francuza, kada smo promašili dosta zicera. To smo uradili protiv Rumunije i poslije je bilo sve lakše. Pshički se rasteretimo kada krene napad. Teško je dobiti Rumune deset golova razlike, to nisu uspjeli ni Srbija ni Rusija", kazao je Ivović.

Hrvatska je najteži mogući rival, najčešće i nepremostiva prepreka za Crnu Goru...

"Dobro se poznajemo, oni su jedna od dvije najbolje selekcije na šampionatu. Ne treba bježati od njihovih kvaliteta, ali to ne treba da nas uplaši da pružimo maksimum. Meni je iskreno najdraže da igram takve utakmice, lakše se pripremiti za ovakvog rivala nego, na primjer, za Rumuniju, koju morate da pobijedite i imate neko opterećenje. Sada znam da igram protiv najboljih igrača na svijetu i to će biti nadmetanje, koje će pokazati koliko stvarno može ova ekipa. Naša reprezentacija prvi put u ovom sastavu igra protiv Hrvatske, tako da ćemo dobiti pravu sliku koliko trenutno možemo protiv najjačih na svijetu", kazao je Ivović.

Meč Crna Gora - Hrvatska igra se sjutra od 18 i 30.

Bonus video: