"Ajkule" sjutra sa Mađarima za peto mjesto, Hrvatska i Španija u finalu

Crnogorski vaterpolisti slavili sa 10:6 protiv Francuske
72 pregleda 0 komentar(a)
Aleksandar Radović SP u Budimpešti, Foto: Fina-budapest2017.com
Aleksandar Radović SP u Budimpešti, Foto: Fina-budapest2017.com
Ažurirano: 07.04.2018. 19:55h

Crnogorski vaterpolisti su opravdali ulogu favorita protiv Francuske i upisali prvu pobjedu na finalnom turniru Kupa Evrope u Rijeci.

"Ajkule" su slavile rezultatom 10:6, nakon što su otpor rivala na čijoj klupi je bivši član stručnog štaba naše selekcije Neno Vukanić slomili u finišu treće četvrtine. Tada su golovi Đura Radovića i Aleksandra Radovića učinili da se u posljednju dionicu uđe sa sigurnih 9:5 u korist našeg nacionalnog tima.

Posljednjih osam minuta su zato i bili odrađivanje posla izabranika Vladimira Gojkovića, pa je Crna Gora slavila poslije dva poraza od favorita Srbije (9:5) i Hrvatske (10:5).

"Trikolori" su samo jednom vodili (2:1), a Crna Gora nekoliko puta na dva gola razlike nije iskoristila napade s igračem više da prelomi meč. Sve je, međutim, došlo na naplatu u posljednjih stotinak sekundi u trećoj četvrtini.

"Jurili smo, igrali smo konfuzno u odbrani, što ne bio trebalo da nam se događa. Stigao nas je i umor. Najbitnije je, međutim, da smo pobijedili i da nismo izgubili utakmicu od rivala od koga ne bismo smjeli da izgubimo", rekao je Aleksandar Radović, strijelac tri gola. Crna Gora se neće boriti za medalju u Rijeci, a sjutra igra za peto mjesto (17.30) protiv Mađarske, trećeplasirane ekipe grupe A.

"I kad smo došli na turnir očekivali smo sličan rasplet, jer smo ušli u mečeve bez mnogo priprema, a dolazimo iz raznih klubova. Teško je bilo očekivati da napravimo nešto više protiv Srbije i Hrvatske, jer su to dvije ponajbolje ekipe na svijetu. Čak nismo toliko loše odigralii koliko govore rezultati", kazao je Radović.

U finalu će se sastati Hrvatska (večeras je u derbiju bila bolja od Srbije rezultatom 8:7) i Španija, prvoplasirani tim iz grupe A.

Francuska - Crna Gora 6:10 (2:3, 2:2, 1:4, 1:1)

Rijeka - Bazen "Zdravko Ćiro Kovačić". Sudije: Ahladiotis (Grčka), Sekelj (Mađarska). Igrač više: Crna Gora 9 (3), Francuska 8 (2). Peterci: Crna Gora 2 (2), Francuska 4 (3).

Francuska: Garso, Sodadje, Olivon, Verno, Has 1, Deno, Kanone 2, Izdinski 1, Marion Verno, Dino 2, Vanpeperštat, Lepon, Fontani.

Crna Gora: Lazović, Brguljan, Banićević, Petković 1, Đ. Radović 1, A. Radović 3, Popadić, Đurđić 2, Ivović 1, Mišić 2, Čučković, Klikovac, Šćepanović.

Bonus video: