"Ajkule" žale, Drašković: Bili smo bolji od Hrvatske

Crnoj Gori predstoje borbe za plasman od 5. do 8. mjesta. Prvi rival je Mađarska, u četvrtak od 16.45
7 komentar(a)
Dragan Drašković, Foto: Fina-budapest2017.com
Dragan Drašković, Foto: Fina-budapest2017.com
Ažurirano: 25.07.2018. 13:24h

Crnogorski vaterpolisti svjesni su da su sinoć propustili šansu da dođu do polufinala Evropskog prvenstva.

Tri četvrtine su držali Hrvatsku na odstojanju, imali nekoliko šansi i da prelome meč, ali protiv klase "barakuda", na kraju, ipak nisu mogli.

Hrvati su slavili 9:7...

"Izgubili smo utakmicu koju smo vodili gotovo cijelo vrijeme. Bili smo mnogo bolji od Hrvatske. Ali, u sportu ne pobijedi uvijek bolji. Žalimo, zaslužili smo pobjedu, ali nema nazad, moramo da idemo dalje", kazao je Dragan Drašković.

"Možemo da žalimo za propuštenim šansama, ali smo izgubili od svjetskog prvaka, dali smo sve od sebe, bazen smo napustili uzdignute glave i moramo dalje. Oni su iskoristili naše trenutke nepažnje. Mislim da smo igrali 25 minuta vrhunski vaterpolo, i u napadu i u odbrani, dominirali smo, ali to nije bilo dovoljno", rekao je Vladan Spaić.

Crnoj Gori predstoje borbe za plasman od 5. do 8. mjesta. Prvi rival je Mađarska, u četvrtak od 16.45.

"Ostala su nam još dva meča i moramo ih odigrati kako treba. Slijedi Mađari, ekipa koja je odigrala loše takmičenje. Dva puta smo ljetos igrali sa njima i dobili smo ih oba puta. Nadam se da ćemo se izdići iz svega, pobijediti i boriti se za peto mjesto", kazao je Drašković.

"Treba se psihički pripremiti poslije sinoćnje potrošnje. Mađari su odlična ekipa, pokazali su to u Svjetskoj ligi, ovdje ih je Srbija dobila lako. Sigurno da će biti težak meč i ostaje nam da se borimo za peto mjesto što nije mala stvar", poručio je Spaić.

Bonus video: