Bod zadovoljava ambicije Novljana

"Medveščak je odlična ekipa u kojoj su dobro ukombinovani mladost i iskustvo i zaista to funkcioniše veoma dobro. Uz to bazen Medveščak je vrlo vruć i oni teško gube bodove kao domaćini", istakao Ivica Tucak
55 pregleda 0 komentar(a)
Vaterpolisti Jadrana, Foto: Vesko Belojević
Vaterpolisti Jadrana, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 11.11.2011. 21:56h

Poslije izuzetno teške utakmice u Volgogradu sa Spartakom, gdje su u Evroligi osvojili bod, vaterpolisti Jadrana su se iz Rusije uputili pravo za Zagreb, gdje sjutra u okviru 9. kola Jadranske lige igraju veoma bitan meč sa Medveščakom.

Ekipi sa “Škvera” bi iz duela sa Zagrepčanima i bod bio praktično viza za ulazak među šest najboljih ekipa regionalne lige i nastavak takmičenja u borbi za sam vrh prvenstva.

"Mislim da smo po svemu što smo pokazali u dosadašanjem dijelu prvenstva zaslužili i da se nađemo u prvih šest ekipa Jadranske lige. Pozitivan rezultat iz ovoga meča bi nam to i omogućio, ali će biti izuzetno teško. Medveščak je odlična ekipa u kojoj su dobro ukombinovani mladost i iskustvo i zaista to funkcioniše veoma dobro. Uz to bazen Medveščak je vrlo vruć i oni teško gube bodove kao domaćini. Međutim, mi idemo svakako da pokušamo igrati svoju igru, da damo maksimum i da probamo ostvariti pobjedu. Mislim da za to imamo šanse", kazao je trener Jadrana Ivica Tucak

Novljani su pokazala da mladi tim može da se nosi i sa najvećim timovima Evrope.

"Pokazali smo dobre igre i u Evroligi i u utakmicama Jadranske lige, gdje nismo izgubili ni od Juga ni od Mladosti. Stoga se mislim da uz maksimalnu skoncentrisanost od samog starta možemo i portiv Medveščaka ostvariti zacrtano, jedino je pitanje koliko je ovaj naporan put može ostaviti traga na igrače. Pri tom imamo opet problema sa sastavom, jer Miloš Šćepanović ponovo ima virozu i ne znam koliko će biti spreman za meč. Ne treba pominjati koliko nam je on zanačajan i nadam se da će biti u stanju da igra", zaključio je Tucak.

Bonus video: