Budva dočekuje Primorje, novi poraz je zabranjen

"Očekujem da i mlađi igrači daju doprinos, potrebno je da budemo pravi da bi savladali jakog rivala", rekao je Darko Brguljan
62 pregleda 0 komentar(a)
Budva, Foto: Vesko Belojević
Budva, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 31.10.2011. 21:58h

Budva opet mora na megdan Primorju, paklenoj ekipi iz Rijeke koja je prije samo 10 dana dotukla crnogorskog šampiona u Evroligi.

Tada u Hrvatskoj nije bilo dileme, Budva je na kraju izgubila sa 12:8, iako je bilo tokom meča i sedam golova razlike za domaćina.

Sada, međutim, želi da popravi sliku, ali i da konačno zaustavi taj niz od četiri poraza...

"Mislim da je vrijeme da prekinemo seriju poraza, od kojih su neki bili i očekivani, jer smo igrali nekompletni. Međutim, desio se taj kiks u Splitu protiv POŠK-a koji nas je poremetio i taj meč treba što prije da zaboravimo", rekao je spoljnji igrač Budve Darko Brguljan.

Zbog kvaliteta, ali i trenutne forme, Brguljan veće šanse daje timu iz Rijeke za koji od ove sezone nastupa i bivši golman Primorca Zdravko Radić.

"Primorje je favorit, prije svega jer ima 13 igrača koji u svakom trenutku mogu da drže visok ritam meča. Mogu da rotiraju bez problema i to se vidi po rezultatima. Sve je jasno kada je u pitanju kvalitet riječkog sastava, ali naše ambicije su da prekinemo lošu seriju i da pobijedimo. Očekujem da i mlađi igrači daju doprinos, potrebno je da budemo pravi da bi savladali jakog rivala", kazao je Brguljan.

Budvani su trenutno u donjem dijelu tabele, stanje ne izgleda nimalo dobro za ekipu koja ima ambicije da ide u razigravanje za fajnl-for.

"Usporili smo sa nekoliko vezanih poraza, u tim mečevima objektivno nismo igrali najbolje što možemo, ali sam optimista", vjerujem da od utakmice sa Primorjem kreću bolji dani.

U tim se vraćaju oporavljeni Petar Trbojević i Nikola Vukčević koji su propustili prethodni meč protiv Juga u Dubrovniku, dok je Bojan Milošević i dalje van stroja.

"Budva nije isti tim sa njima i bez njih, nije lako nadoknaditi izostanak dva ili tri igrača. To mora da se osjeti", zaključio je Brguljan.

Ostali parovi 7. kola - srijeda: Pro Reko - Mladost, Kopar - POŠK. Ranije: Primorac - Jug 4:11, Mornar - Jadran HN 15:7.

Bonus video: