Budva i Primorac za spas sezone

Budva je od starta prvi favorit u domaćim okvirima, a kvalitet je opravdala u Jadranskoj ligi gdje je igrala fajnl-for, dok bi Primorac, ako izgubi i ovo finale, mogao da bude gubitnik sezone
82 pregleda 0 komentar(a)
Marko Gopčević, Foto: Zoran Đurić
Marko Gopčević, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 23.04.2013. 09:58h

I jedni i drugi su prokockali šansu u Kupu (trofej je ugrabio Jadran), pa prvenstvo vide kao posljednju šansu - Budva i Primorac od 29. aprila počinju finalnu seriju plej-ofa koju vide kao spas sezone.

Budva je od starta prvi favorit u domaćim okvirima, a kvalitet je opravdala u Jadranskoj ligi gdje je igrala fajnl-for, dok bi Primorac, ako izgubi i ovo finale poslije onog u Kupu, mogao da bude gubitnik sezone...

"Prihvatamo ulogu favorita i vjerujem da ćemo je opravdati. Smatram da smo najbolji tim u državi, ali to moramo da dokažemo u vodi. Očekujem teške utakmice sa Primorcem koji nam je već stvarao probleme ove sezone", rekao je bek Budve Dragan Drašković.

Ova dva tima su do sada u sezoni odigrala četiri meča - Budva je slavila dva puta, jednom je slavio Primorac, uz remi.

"Eliminisani su u polufinalu Kupa, ali smatram da se od tada dosta toga promijenilo. Igramo mnogo bolje kako sezona odmiče, a posljednjih nekoliko mjeseci smo zaista u odličnoj formi. To nam daje za pravo da vjerujemo u ovaj trofej, ali nas i obavezuje. Pritisak je na nama, jer ne bi bilo dobro da završimo sezonu bez trofeja", kazao je Drašković i nagovijestio neizvjesnost:

"Vidjećemo, svejedno je da li ćemo igrati dvije ili tri utakmice. Važno je da mislimo samo na onu prvu koja dolazi. Idemo na trijumf i kod kuće, potom i u Kotoru, u to nema sumnje", dodao je Drašković.

Kapiten Primorca Marko Gopčević je još bio pod utiskom polufinala i okršaja u bokeljskom derbiju.

"Posebno nas motivišu utakmice sa Jadranom, pobijedili smo u dva teška meča i zasluženo izborili finale. Sada nam ostaje nekoliko dana da se odmorimo i pripremimo za finalnu seriju", rekao je Gopčević.

Iz dva tabora se slažu u jednom - Budva je favorit u ovom finalu.

"Favoriti su, jasno je da je kvalitet na njihovoj strani, ali se ne predajemo. Naša šansa može da bude rasterećenost, ali igramo drugo finale ove sezone, prvo smo već izgubili od Jadrana u Kupu, i svi želimo da sada promijenimo stvari. Titula bi bila zaista fantastičan uspjeh. Budva? Dokazali smo da znamo da igramo sa njima, ali oni su sada kompaktniji tim nego tada. Imaju i prednost domaćeg bazena, iako to ne mora ništa da znači", kazao je jedan od iskusnijih u kotorskom sastavu.

Prvi meč finala se igra 29. aprila, drugi je na programu 2. maj, a eventualna majstorica je zakazana za 6. maj.

Bonus video: