Budva M:tel na fajnl-foru!

Budvani u odlučujućem meču slavili protiv Juga 9:7 i prvi put u istoriji plasirali se na fajnl-for Evrolige, koji će se održati u Rimu
61 pregleda 0 komentar(a)
Vaterpolo, Foto: Boris Pejović
Vaterpolo, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 04.05.2011. 19:01h

Istorija je ispisana, Budva M:tel je u jednoj noći promijenila sve. Od ekipe koja je tokom sezone posrtala, pokazivala mane u najvažnijim mečevima, postala je dobitnik - plasirala se prvi put na fajnl-for, prvi put pobijedila Jug i obezbijedila duel sa najvećom ekipom u Evropi Pro Rekom.

Budvani su savladali Jug sa 9:7 u odlučujućem meču za plasman među četiri najbolje ekipe, a dubrovački tim je ostao kratkih rukava - neće igrati na fajnl-foru prvi put nakon šest vezanih učešća.

- Uradili smo mnogo, možda ni sami nismo očekivali ovako nešto. Ipak, iskoristili smo šansu koju nam je poklonio Partizan i sa dvije velike pobjede protiv Jadrana i Juga došli do velikog uspjeha. I sada je nebitno to što smo od Juga stalno gubili - pobijedili smo ih u najvažnijem meču - rekao je bek Budve Predrag Jokić.

Budva je večeras radila sve ono što je trener Slobodan Mačić zamislio da će mu olakšati put do velikog trijumfa. Crnogorski tim je od početka bio agresivan, nije dao Jugu da igra svoju igru, pa su Sandro Sukno i Maro Joković, glavne poluge protivnika, bili potpuno odsječeni.

Nakon izjednačene prve dvije četvrtine (Budva vodila sa 5:4 na poluvremenu), domaćin je krenuo u nastavku da napravi probleme Jugu, pa je nakon četiri minuta igre u trećoj dionici bilo plus dva (6:4 golom Draga Pejakovića u napadu sa igračem više).

Budva tada nije iskoristila napad sa igračem više da ode na velikih plus tri, ali je sve nadoknadila u posljednjem dijelu igre - golovima Vjekoslava Paskovića sa peterca, te Milana Tičića i majstorijom Petra Trbojevića je podarila publici u metrpoli crnogorskog turizma najljepšu vaterpolo noć ikada...

Mačić: Prvo slavlje, pa onda Pro Reko

- Srećan sam, emocije su jake, ostvarili smo veliki uspjeh. Nismo blistali u napadu sa igračem više, ali smo se, onda kada je najviše trebalo, dobro branili sa igračem manje. Nismo jurili rezultat, bili smo smireni i psihološki jači. Takođe, mislim da je presudila želja i borbenost koju su iskazali moji igrači - rekao je trener Budve Slobodan Mačić.

Mislite li o polufinalu sa Pro Rekom?

- Trenutno ne razmišljam o Reku, želim sa igračima da proslavim plasman na fajnl-for - kazao je Mačić.

Nikola Vukčević: Uradili smo veliku stvari, prije svega bih čestitao igračima na uspjehu. Nije bilo lako protiv Juga, ali mi smo znali da možemo da pobijedimo i odemo na fajnl-for. Od svega ovoga ne bi bilo ništa da Partizan nije slavio protiv Juga, a onda je postalo jasno da ovakvu situaciju ne smijemo da prokockamo. Sada se okrećemo Pro Reku - znamo da ne možemo da prijetimo, ali obećavamo da se nećemo predati.

Sandro Sukno: Mi smo svoje šanse još ranije prokockali, protiv Jadrana, kasnije i sa Partizanom. Siguran sam da smo bolji tim od Budve, ali ovaj meč je odlučivao sve, oni su igrali kod kuće i to je i presudilo. Budva je zasluženo slavila i želim joj svu sreću u Rimu.

Vašaš stopirao Primorje, Mladost na fajnl-foru

Primorju je u Budimpešti trebala pobjeda da obezbijedi plasman na fajnl-for, ali je šokantnim remijem protiv Vašaša prokockao sve - igrao je 12:12, pa će na finalnom turniru u Rimu da zaigra Mladost. Tako je i poraz Zagrepčana u Đenovi od Pro Reka (11:9) bio potpuno nebitan.

Mladost će na fajnl-foru, koji se igra od 3. juna, u polufinalu da igra sa Partizanom.

Rezultati 6. kola - grupa A: Budva M:tel - Jug 9:7, Partizan - Jadran 14:8. Grupa B: Vašaš - Primorje 12:12, Pro Reko - Mladost 11:9.

Budva M:tel - Jug 9:7 (3:3, 2:1, 1:1, 3:2) Budva - Bazen „Dragan Trifunović”. Gledalaca: 800. Sudije: Tulga (Turska), Bender (Njemačka). Igrač više: 10 (6), Jug 11 (5). Peterci: Budva M:tel 1 (1).

Budva M:tel: Šefik (sedam odbrana), Petković, Bašić, Danilović 2, Ljubanović, Tičić 2, Pejaković 1, Pasković 1, Vukčević 1, Žanetić, Trbojević 2, Jokić, Bojd.

Jug: Nižić (sedam odbrana), Vranješ, Sutić 1, S. Sukno 1, Joković 1, Seman, Marković 1, Bušlje, I. Sukno, Dobud 2, Drobac, Obradović 1, Šutalo.

Bonus video: