Budva pobijedila u majstorici, Primorac pao u finišu

Budvani imaju šansu da brane trofej, a protivnik će im biti Jadran. Finalna serija kreće 8. maja u Herceg Novom
0 komentar(a)
Budva-Primorac, Foto: Luka Zeković
Budva-Primorac, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 30.04.2014. 18:38h

Budva je imala bolje živce u majstorici i to joj je donijela šansu da brani titulu - tim Draga Pejakovića je u trećoj utakmici polufinala pobijedio Primorac sa 9:7 i ide na megdan Jadranu koji je još ranije obezbijedio plasman u finale.

U još jednoj neizvjesnoj utakmici Budvani su u presudnim momentima odigrali sjajnu odbranu, pa su na kraju i zasluženo upisali četvrti trijumf u ukupno 5. međusobnom duelu sa Kotoranima. Primorac je, s druge strane, opet kažnjen zbog lošeg učinka u napadu s igračem više, a u trenucima kada se lomio meč ni rješenja pred golom protivnika nisu baš bila najjasnija...

"Svaka čast momcima. Shvatili su da posjeduju kvalitet, da iako oslabljeni mogu da odigraju odlično. Samo je trebalo da se poslože kockice. Odbrana je napravila razliku u sva tri meča i čestitam ekipi na plasmanu u finale. Protiv Jadrana će odlučiti želja i karakter, u mečevima za trofej pobjeđuje onaj koji u tom trenutku više želi trijumf. Kvalitet nije presudan", rekao je Pejaković.

Gosti su samo jednom vodili (1:0), Budva je nakon toga kontrolisala rezultat, ali je Primorac došao na 7:7 (tek drugo poravnanje) pogotkom mladog Nikolasa Saveljića na startu posljednje četvrtine.

Šampion je, međutim, shvatio ozbiljnost situacije i do kraja nije dozvolio protivniku da pogodi mrežu i sinoć odličnog golmana Dejana Lazovića.

Nakon što je Miljan Popović iz peterca donio novu prednost Budvi (8:7), konačan rezultat je postavio Sergej Lobov dva minuta i 28 sekundi do kraja.

"Imali smo šansu, prokockali smo je u momentima kada smo zaradili peterac pri rezultatu 7:7. Kasnije smo ostali bez dva bitna igrača u rotaciji i bilo je sve teže vratiti se u igru. Stali smo u polufinalu, vjerovali smo da ćemo zaigrati i u drugom finalu ove sezone, nakon što smo nesrećno poraženi u Kupu od Jadrana. Budva je dokazala kroz Jadransku ligu da je kvalitetnija od nas, mi smo možda i mogli više, ali moramo da prihvatimo poraz i čestitamo protivniku", kazao je Uskoković.

Večerašnju utakmicu je obilježio i incident na poluvremenu kada je došlo do manjeg sukoba navijača dva tima na tribini gdje su bili smješteni navijači gostiju.

Nastavak je zbog toga i kasnio, ali je ubrzo situacija smirena, pa je do kraja na sreću prštalo samo u vodi.

Finalna serija, koja se igra u tri pobjede, počinje 8. maja, a domaćin prvog meča je Jadran.

Primorac će igrati za treće mjesto protiv Katara.

Budva - Primorac 9:7 (2:1, 2:2, 3:3, 2:1)

Budva - Bazen "Dragan Trifunović". Gledalaca: 950. Sudije: P. Avramović (Kotor), Obradović (Herceg Novi). Igrač više: Budva 11 (5), Primorac 13 (4). Peterci: Budva 1 (1).

Budva: Lazović (12 odbrana), Vukmirović, Đurđić 2, Ćetković, Kovačević 1, Vujašević, Lobov 1, Popović 4, Marković 1, Mitrović, Ivančević, Paškvalin, Zubac, Radanović.

Primorac: U. Brguljan, Kudaba 1, Lučić 1, Danilović. M. Brguljan, Đurović, Krivokapić, Tešanović, Mačić 1, Murišić 2, Vukasović 1, Saveljić 1, Kralj (10 odbrana), Adžić.

Bonus video: