Budva pobijedila Vuljagmeni

Budvane je do pobjede vodio centar Nikola Vukčević, za kojeg bekovi Vuljagmenija nisu imali rješenja - popularni Bobek je postigao čak pet golova
89 pregleda 0 komentar(a)
Budva, Foto: Vesko Belojević
Budva, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 14.12.2011. 19:36h

Budva je reagovala u pravom trenutku i sačuvala realne šanse da se plasira u četvrtfinale Evrolige. Budvani su savladali Vuljagmeni u Atini (11:10), anulirali poraz od Grka u prošlom kolu kod kuće i sada ponovo drže sudbinu u svojim rukama...

Do kraja su ostala još dva dva kola, Budva ima tri boda više od Vuljagmenija i do kraja gostuje Olimpijakosu u dočekuje Primorje.

Bod iz ta dva meča bi ih odveo među osam najboljih ekipa...

Budvane je do pobjede vodio centar Nikola Vukčević, za kojeg bekovi Vuljagmenija nisu imali rješenja - popularni Bobek je postigao čak pet golova.

Sve što je domaćin uradio bilo je da povede sa 1:0 (gol Tikasa), a nakon toga je dominirao crnogorski šampion.

Budva je u čak šest navrata imala po tri gola prednosti, sigurno je koračala ka trijumfu, ali je sve mogla da pokvari u finišu - domaćin je smanjio na 11:10 i imao 10 sekundi da izjednači, ali je to bilo nedovoljno...

Budva naredni meč igra 8. januara u Pireju sa Olimpijakosom, a posljednji duel u grupi je zakazan za 25. februar kada u crnogorsku metropolu turizma stiže Primorje.

Vuljagmeni - Budva 10:11 (1:3, 3:3, 2:3, 4:2)

Atina - Gradski bazen. Gledalaca: 200. Sudije: Bervent (Holandija), Gernot (Njemačka). Igrač više: Vuljagmeni 10 (5), Budva 9 (4). Peterci: Vuljagmeni 2 (2), Budva 1 (1).

Vuljagmeni: Konstantinos, Milonakis 2, Vulgarakis 1, Kurliaftis 1, Elmisijan, Kulirakis, Afrudakis 2, Karuntos 1, Kacaunis, Gunas, Tikas 1, Vlakopulos 2, Protonotairos.

Budva: Lazović, Dončić, Đurđić, Danilović 1, Ljubanović 1, Konatar, Brguljan 1, Radović 1, Vukčević 5, Milošević , Trbojević 1, Jokić 1, Radunović.

Bonus video: