Budva u Igalu slavila protiv Jadrana

To je 12. trijumf budvanskog tima, dok Jadran nakon 20. kola ima učinak od šest pobjeda, 13 poraza i remi
71 pregleda 0 komentar(a)
Igo Kruzija, Foto: Zoran Đurić
Igo Kruzija, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 15.03.2013. 20:48h

Vaterpolisti Budve pobijedili su večeras u Igalu hercegnovski Jadran 8:4 (1:1, 3:1, 3:1, 1:1), u utakmici 20. kola Triglav Jadranske vaterpolo lige.

To je 12. trijumf budvanskog tima, dok Jadran nakon 20. kola ima učinak od šest pobjeda, 13 poraza i remi.

Budva je opravdala ulogu favorita, možda i rezultatski ubjedljivije nego što je to izgledalo u bazenu, savladala Jadran. Gosti su od početka vodili, međutim ekipa sa Škvera je do pred kraj druge četvrtine bila i igrom i rezultatski ravnopravna.

Čak su Novljani imali pri rezultatu 2:2 zaredom dva napada sa igračem više koje nisu iskoristili, da bi u posljednja dva minuta tog perioda igre Budvani napravili mini seriju od 2:0 i poveli sa 4:2.

„Da smo iskoristili te i još nekoliko situacija koje smo imali u prva dva perioda igre, možda bi utakmica i krenula u drugom toku i pitanje je šta bi bilo do kraja. Međutim ovako je Budva sasvim zasluženo pobijedila kaznivši naše propuštene šanse, jer mi nemamo taj kapacitet da cijelu utakmicu stvaramo takve šanse'', kazao je trener Jadrana, Vladimir Gojković.

Novljani su na početku treće četvrtine postigli svoj treći gol iz peterca koji je realizovao Ivan Krizman, da bi četvrti gol dali tek na 26 sekundi do kraja utakmice, dakle poslije punih 14 minuta efektivne igre:

„Neiskorištene šanse su odmah povukle i malo nesigurnosti u napadu koji je u drugom dijelu meča zaista bio loš i mislim da je ovo realan odnos, ali mislim i to da smo pokazali da kada igramo kući možemo da im pariramo'', rekao je Gojković, koji je za razliku od igre u napadu bio zadovoljan igrom svoje ekipe u odbrani.

S druge strane, trener gostiju Drago Pejaković može biti zadovoljan rezultatom, ali i igrom svojih vaterpolista.

„Vidjeli smo jednu kvalitetnu utakmicu sa dosta plivanja i dobrom igrom. Mi smo u drugom dijelu malo popustili sa ritmom jer smo prije dva dana imali težak meč sa ekipom zagrebačke Mladosti i falilo nam je svježine da u istom ritmu odigramo cijeli meč. Ali, zadovoljan sam igrom mojih vaterpolista i mogu da im čestitam na pobjedi, kao i Jadranu na fer igri'', rekao je Pejaković.

Kotorski Primorac će u subotu biti gost riječkog Primorja.

Jadran – Budva 4:8 (1:1, 1:3, 1:3, 1:1)

Herceg Novi – Bazen Instituta Igalo. Gledalaca: 400. Sudije: Periš i Prančić oba iz Spllita. Igrač više: Jadran 7 (1), Budva 4 (1). Peterci : Jadran 1 (1), Budva 1 (1)

Jadran: Šćepanović (11 odbrana), Ćirović, M. Porobić, Tešanović, Vidović 1, Pješivac 1, Baničević, Sarić, Latinović, I. Porobić, Pasuljević, Tomašević 1, Popadić, Krizman 1 (1).

Budva: Lazović (šest odbrana), Vukmirović, Đurđić, Konatar 1, Ćetković, Tičić, Lobov, Kruzija 3, Vukčević 1, Radunović, Ivančević, Drašković 1 (1), Blake, Aidan 2.

Bonus video: