Budvani bez prava na grešku

Timu Veselina Krivokapića vjerovatno i dalje u glavi odzvanja poraz u Beogradu od 10:2, pa je ovaj meč idealna prilika da crnogorski tim dokaže da je ta utakmica na Banjici neponovljiva
0 komentar(a)
Petković, Foto: FONET
Petković, Foto: FONET
Ažurirano: 12.04.2011. 16:29h

Ako želi da ostane u igri za jedno od prva dva mjesta koja vode na fajnl-for Evrolige, Budva M:tel sjutra nema prava na kiks, kalkulacije su zabranjene - u Budvu stiže Partizan, ekipa koja je pobijedila sva tri meča do sada u ovoj fazi i koja je već jednom nogom na završnom turniru.

Timu Veselina Krivokapića vjerovatno i dalje u glavi odzvanja poraz u Beogradu u prošlom kolu (domaćin slavio sa 10:2), pa je ovaj meč idealna prilika da crnogorski tim dokaže da je ta utakmica na Banjici neponovljiva...

"Taj meč u Beogradu je bio splet nesrećnih okolnosti, očigledno da psihološki nismo bili spremni za njega. Potom smo i bili nekompletni, a da je bilo drugačije sigurno ne bismo izgubili tako ubjedljivo", rekao je Krivokapić.

Kako Budvanima ni do sada nije bio prioritet da se plasiraju na fajnl-for (svoje ciljeve u Evropi su već ispunili), Krivokapić bi zamijenio i pobjedu za neke stvari koje želi da od svojih igrača vidi u bazenu.

"Očekujem da želja i motiv budu na visokom nivou, to mi je važnije i od samog trijumfa. Veoma rijetko smo ove sezone bili kompletni, sada je to napokon slučaj i vjerujem da ćemo da odigramo mnogo bolje nego što je bio slučaj u nekim prethodnim mečevima. Ako budemo na nivou koji možemo da dostignemo, onda pobjeda nije daleko - kazao je Krivokapić.

Ko misli da Partizan neće imati neki posebni motiv, vjerovatno se prevario.

"Partizan će dati maksimum sigurno, bez obzira na to što je u dobroj poziciji na tabeli. To je provjerena škola vaterpola, ako vide da je protivnik u lošem stanju uradiće sve da mu zadaju konačan udarac. Imaju prepoznatljiv sistem, a nas vide kao rivala koji je ranjen. Kvalitet je na njihovoj strani, ali siguran sam da ćemo da pružimo dobru partiju", istakao je trener Budve.

Po Krivokapiću, ipak, Partizan ne pruža partije koje je pokazivao prošle godine kada je zaustavljen od Pro Reka u polufinalu.

"Možda su igrački jači, umjesto Gocića su tu Radović i Hadžiteodoru, ali su ove imali nekoliko neočekivanih kikseva", zaključio je Krivokapić.

Budva nakon tri kola ima pobjedu (nad Jadranom kod kuće) i dva poraza (pored Partizana, izgubio je od Juga na startu).

Bonus video: