Budvani završavaju posao u Novom Sadu

Na današnjem gostovanju poraz je zabranjen, remi ili pobjeda donose Budvanima drugu poziciju i plasman u osminu finala elitnog evropskog takmičenja.
0 komentar(a)
Pasković, Foto: V. BELOJEVIĆ
Pasković, Foto: V. BELOJEVIĆ
Ažurirano: 01.02.2011. 18:18h

Budva M:tel pred sobom ima jasnu računicu ako želi da nastavi takmičenje u Evroligi. Na današnjem gostovanju Vojvodini poraz je zabranjen, neriješen ishod ili pobjeda donose Budvanima drugu poziciju (iza neprikosnovenog Pro Reka) i plasman u osminu finala elitnog evropskog takmičenja.

- Nikakve računice nam nisu potrebne, tačno je da nam je remi dovoljan, ali da li je moguće ići na neriješen ishod u vaterpolu? Igraćemo na pobjedu i vjerujem da ćemo da je i ostvarimo - rekao je Vjekoslav Pasković.

Tim Veselina Krivokapića je u prvom kolu Evrolige bio bolji od Vojvodine sa 9:7 na svom bazenu. Sada je, međutim, situacija bitno promijenjena, jer je crnogorski predstavnik tada tek okupio ekipu.

- Od našeg prvog duela u novembru prošle godine se promijenilo dosta toga. Mi smo mnogo ozbiljnija ekipa nego tada, mnogo smo sigurniji i uigraniji. Ubijeđen sam da smo kvalitetniji tim od Vojvodine i naravno da očekujem da se plasiramo u osminu finala - kazao je crnogorski reprezentativac.

Budvani svakako već misle na drugu fazu i na moguće rivale koji ih tamo očekuju.

- Rano je o tome govoriti, iako vjerujem da imamo kvalitet da napravimo dobar rezultat u Evropi i ove godine. Dobro je što u narednoj fazi ne možemo da se sastanemo sa Pro Rekom, jer mislim da sa svim ostalim ekipama možemo ravnopravno da igramo. Ipak, prvo treba da odradimo ovaj meč da bi razmišljali o narednoj rundi i na to smo koncentrisani - istakao je Pasković.

Čime može da se suprotstavi Vojvodina? Novosađani su ove godine pokazali da imaju kvalitet i da nisu zalutali u Evroligu.

- Vojvodina je ekipa koja igra brz vaterpolo, sa mnogo plivanja i kontranapada. Naš zadatak je da protivniku ne dozvolimo da igra onako kako želi, već da se mi pitamo u bazenu. Ako nametnemo ritam koji nam odgovara, problema ne može da bude, jer smo kvalitetniji sastav od Novosađana - zaključio je Pasković.

Parovi 6. kola GRUPA A Jadran - Primorac 20.00 Vašaš - Seged 20.00 GRUPA B Vojvodina - Budva M:tel 18.00 Spartak Volgograd - Pro Reko 18.00 GRUPA C Olimpijakos - Barselona 16.00 Partizan - Mladost 18.00 GRUPA D Primorje - Jug 18.00 Eger - Barseloneta 18.00

Bonus video: