Čestitke vaterpolistima na tituli: "Hvala što Crnu Goru činite ponosnom"

Premijer Duško Marković je kazao da su nesporni kvalitet, borbenost i odgovorno vođenje reprezentacije ponovo uzdigli crnogorski vaterpolo u svjetski vrh, na mjesto koje joj pripada
186 pregleda 0 komentar(a)
Vaterpolo reprezentacija Svjetska liga u Budimpešti, Foto: Wpolo.me
Vaterpolo reprezentacija Svjetska liga u Budimpešti, Foto: Wpolo.me
Ažurirano: 24.06.2018. 12:13h

Predsjednik Milo Đukanović uputio je igračima, stručnom timu i rukovodstvu Vaterpolo saveza Crne Gore čestitke povodom osvajanja nove titule prvaka Svjetske lige.

Crnogorski vaterpolisti u finalu u Budimpešti pobijedili su Mađarsku nakon izvođenja peteraca.

"Ovom titulom nastavili ste niz uspjeha najtrofejnijeg crnogorskog sporta. Vjerujem da će to za sadašnju generaciju, koja nastavlja da korača putem svojih slavnih prethodnika, predstavljati snažan podsticaj uoči učešća na predstojećem Evropskom šampionatu. Hvala vam što ste još jednom Crnu Goru učinili ponosnom", navodi se u čestitki predsjednika.

Premijer Duško Marković takođe je uputio čestitku vaterpolistima reprezentacije i stručnom štabu, na čelu sa selektorom Vladimirom Gojkovićem.

„Bravo vaterpolisti! Vaša večerašnja veličanstvena pobjeda na ponos je cijeloj Crnoj Gori", poručio je Marković.

On je kazao da su nesporni kvalitet, borbenost i odgovorno vođenje reprezentacije ponovo su uzdigli crnogorski vaterpolo u svjetski vrh, na mjesto koje joj pripada.

"Siguran sam da je zlatno odličje ovog prestižnog takmičenja vjesnik novih uspjeha“, navodi se u čestitki Markovića.

Premijer ističe da je Vlada odlučna da kreira najpovoljniji ambijent za sistemski razvoj sporta.

"To je najbolja garancija da će crnogorski vrhunski sportisti imati sve preduslove za rezultate koji im garantuju mjesto na svjetskom vrhu i snaže poziciju Crne Gore u svijetu", kazao je Marković.

Čestitku je uputio i ministar sporta Nikola Janović.

Titula prvaka Svjetske lige će, uvjeren je, crnogorskim vaterpolistima osvijetliti put da iz Budimpešte, preko Taragone, ovog ljeta stignu i do evropske medalje u Barseloni.

“Na ovom šampionatu nijeste znali za poraz, već ste hrabo, bez posustajanja, ostavili srce u bazenu i spektakularnim povratkom medju svjetske vaterpolo sile, pozlatili crnogorski vaterpolo još jednom medaljom, ovjekovječili ga uspjehom vrijednim poštovanja, a crnogorske građane, zaljubljenike u sport, još jednom usrećili i ispunili neizmjernim nacionalnim ponosom. Vi ste sportisti sa velikim snovima, a Crna Gora država sporta sa jakom vizijom, koja zna da cijeni uspjehe naših šampiona", zaključio je Janović.

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović kazao je da su vaterpolisti uvijek bili kormilo crnogorskog sporta.

„Danas kad sportisti Crne Gore na svim frontovima biju sportske bitke, vaterpolisti su bili i ostali pramac i kormilo crnogorskog sporta koji u kontinuitetu plove ka najvećim ciljevima. Ogrnuti odličjem Svjetske lige, našom zastavom i himnom na najvećim svjetskim postoljima, vaterpolisti Crne Gore su i svojim sunarodnicima, ali i svim ljudima na svijetu pokazali da samo kvantitet ne daje kvalitet, već rad, požrtvovanje, želja i talenat decenijama unazad, a što je zaloga i stremljenje za naredne decenije i generacije. Poslije svih uspjeha i medalja uvjeren sam u još svjetliju budućnost crnogorskih "ajkula", pa vam u to ime srdačno čestitam osvajanje Svjetske lige", stoji u čestitki Brajovića.

Predsjednik Građanskog pokreta URA Dritan Abazović kazao je da su sportisti ti koji nas uvijek obraduju lijepim vijestima.

“Vaš trud i požrtvovanost, vaš kontinuitet u davanju maksimalnih napora kako bi našu zemlju predstavili u najboljem svjetlu zaslužuju samo riječi hvale. Hvala vam što nas uvijek nanovo podsjetite da nema nedostižnih ciljeva ako iza vas stoji maksimalni trud i rad. Hvala vam što nas činite ponosnim na svakom međunarodnom takmičenju na kojem učestvujete. Hvala vam što u vremenu sumnjivih vrijednosti vi pokazujete put za one prave. A ova medalja nas dodatno obavezuje da stvaramo najbolje moguće uslove za bavljenje sportom za vas ali i nove generacije”, ističe Abazović.

Bonus video: