Crna Gora bez problema pobijedila Njemačku

"Ajkule" odradile i Njemce (11:7) i upisale drugu pobjedu u Edmontonu. Naredni rival (večeras u jedan sat iza ponoći) je Grčka...
0 komentar(a)
Vaterpolisti Crne Gore, Foto: Aniko Kovač
Vaterpolisti Crne Gore, Foto: Aniko Kovač
Ažurirano: 03.04.2012. 01:58h

I Njemačka je arhivirana, Crna Gora grabi ka Olimpijskim igrama u Londonu.

"Ajkule" su upisale i drugi trijumf na kvalifikacionom turniru u Edmontonu (11:7), s tim što je ovaj mnogo važniji od onog startnog protiv Holandije, jer je upisan u direktnom okršaju sa jednim od glavnih konkurenata za plasman među četiri najbolja tima.

Crna Gora je i ovog puta, kao i na Evropskom prvenstvu u Ajndhovenu, rutinski odradila "pancere" i pokazala da su duhovi prošlosti daleko iza "ajkula", da o Rimu više niko ne razmišlja.

Koliko je naš nacionalni tim bio dominantan govori i to da je vodio sa 5:0, da je prvi gol primio nakon 10 i po minuta igre, te da pobjeda nijednog trena nije dovedena u pitanje.

Tačnije, Crna Gora je imala prazan hod jedino na startu treće četvrtine kada su Njemci serijom 3:1 došli na tri gola minusa (8:5), ali je to bilo sve.

Crnogorski vaterpolisti naredni meč igraju u noći između utorka i srijede u jedan sat po našem vremenu, a rival je Grčka.

Heleni su, inače, rano jutros izgubili od Rumunije sa 10:9.

Rumunima je to prva pobjeda (nakon poraza od Njemačke), a Grčka je upisala prvi poraz - na otvaranju je lako izašla na kraj sa Makedonijom (12:2).

Rezultati 2. kola grupe A

CRNA GORA - NJEMAČKA 11:7

RUMUNIJA - GRČKA 10:9

HOLANDIJA - MAKEDONIJA

Tabela: Crna Gora 4, Grčka, Rumunija, Njemačka, Makedonija 2, Holandija 0.

Crna Gora - Njemačka 11:7 (4:0, 3:2, 3:4, 1:1)

Edmonton - Bazen sportskog centra "Kingsmen". Gledalaca: 300. Sudije: Gomes (Italija), Borel (Španija). Igrač više: Crna Gora 7 (3), Njemačka 7 (2). Peterci: Crna Gora 3 (3), Njemačka 2 (2).

Crna Gora: Radić, Dr. Brguljan, Pasković 1, Petrović, Klikovac, Radović 2, M. Janović 3, N. Janović 1, Ivović 3, Zloković, Gojković, Jokić 1, Šćepanović (11 odbrana).

Njemačka: Čigir (12 odbrana), Naroška 1, Voltan, Real 1, Štam 2, Police, Bukovski, Šiler, Krojcman, Eler 2, Šloterbek 1, Resing, Kong.

Bonus video: