Crna Gora bolja od Francuske

58 pregleda 2 komentar(a)
Aleksandar Radović, Foto: Filip Roganović
Aleksandar Radović, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 14.03.2016. 20:40h

Problema nije bilo - crnogorski vaterpolisti su i u kombinovanom sastavu savladali Francusku u odloženom meču drugog kola grupe B Svjetske lige.

U Nici je bilo 12:10 za tim Vladimira Gojkovića, koji je upisao drugi trijumf, nakon što je na startu savladao Španiju u Igalu.

"Ajkule" su se sada izjednačile sa Španijom na drugom mjestu sa po šest bodova, dok je Srbija sigurna na prvoj poziciji sa 12.

Naša reprezentacija je u prvom poluvremenu vodila i sa 5:0, 6:1, ali je domaćin kasnije smanjio na 8:6 i povjerovao da može do iznenađenja.

U trećoj četvrtini je, ipak, sve došlo na svoje mjesto, jer su Aleksandar Radović i drugovi opet pobjegli na plus pet (11:6).

Sve što su "trikolori" uradili do kraja bilo je da ublaže poraz...

Radović i Vjekoslav Pasković su postigli po tri gola, Darko Brguljan se upisao dva puta, a po jednom Stefan Vidović, Jovan Sarić, Radovan Latinović, Filip Klikovac i Stefan Pješivac.

I naredni meč u Svjetskoj ligi Crna Gora igra sa Francuskom - biće domaćin 26. aprila.

Francuska - Crna Gora 10:12 (2:6, 4:2, 0:3, 4:1)

Nica - Gradski bazen. Sudije: Tajlan (Turska), Mebuke (Gruzija). Igrač više: Francuska 10 (5), Crna Gora 3 (1), Peterci: Crna Gora 1 (1).

Francuska: Garso, Sodadje, Kovačević, Kaš 4, Blari, Simon 2, Kruzija 1, Izdinski, Marzuki 2, Laversan, Tomašević, Kamarasa 1, Nojon.

Crna Gora: Kandić, Sekulić, Pasković 3, Petrović, Da. Brguljan 2, Radović 3, Vidović 1, Sarić 1, Latinović, Klikovac 1, Vukčević, Pješivac 1, Šćepanović.

Bonus video: