Crna Gora izgubila od Grčke i ide u baraž za četvrtfinale

Naredni protivnik je Holandija, trećeplasirana ekipa u grupi D
78 pregleda 0 komentar(a)
Juniorska U18 vaterpolo reprezentacija Luka Murišić, Foto: Wpnews.eu/facebook
Juniorska U18 vaterpolo reprezentacija Luka Murišić, Foto: Wpnews.eu/facebook
Ažurirano: 28.08.2018. 14:06h

Juniorska (U19) vaterpolo reprezentacija Crne Gore poražena je od Grčke u derbiju grupe B na Evropskom prvenstvu, u direktnom okršaju za prvo mjesto koje donosi plasman u četvrtfinale.

Tim Slobodana Mačića je u neizvjesnom duelu izgubio rezultatom 8:6, pa će sjutra od 16.30 časova igrati protiv Holandije u razigravanju za plasman među osam najboljih.

Naši vaterpolisti su samo jednom, i to na startu, vodili (pogodak Dušana Matkovića), a onda su jurili prednost protivnika koji je jedan od favorita za zlato u Minsku.

Heleni su u većem dijelu susreta imali po dva gola prednosti, a Crna Gora je posljednji trzaj imala 78 sekundi prije kraja kada je Savo Ćetković u napadu s igračem više smanjio na 7:6.

Nakon toga, međutim, Mačićevi izabranici više nisu ni imali šansu da dođu do remija, jer su dobili dva isključenja, od kojih je drugi rezultirao pogotkom Kostantinosa Juvecisa iz peterca 31 sekund prije kraja za konačnih 8:6.

Đuro Radović je bio dvostruki strijelac u našem timu, a po jednom su mrežu Helena tresli Ćetković, Marjan Mitrović, Matković i Branko Franeta.

Ako pobijedi Holanđane, Crna Gora će se u četvrtrak u četvrtfinalu sastati sa Mađarskom, najboljom ekipom u grupi C.

Crna Gora - Grčka 6:8 (1:3, 1:1, 2:1, 2:3)

Crna Gora: Krivokapić, D. Radović, Ćetković 1, Rašković, Mitrović 1, Mačić, Murišić, Mijušković, Đ. Radović 2, Gardašević, Matković 1, Franeta 1, Isljamović.

Grčka: Dalmaras, Kalogeropulos 1, Alafragis 1, Juvecis 2, Nikolaidis, Papanastasiu 2, Kakaris, Rompopulos, I. Halivopulos, A. Halivopulos, Agiorgusis, Dimu, Spiliopulos.

Bonus video: