Crna Gora izgubila od Španije u Sabadelju

78 pregleda 17 komentar(a)
Draško Brguljan, Foto: Filip Roganović
Draško Brguljan, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 16.02.2016. 19:39h

Crnogorski vaterpolisti su upisali drugi poraz u Svjetskoj ligi ove sezone.

Nakon što je poražen od Srbije u Budvi u trećem kolu, tim Vladimira Gojkovića je izgubio u Sabadelju od Španije (10:8) i tako umanjio šanse da se plasira na finalni turnir na koji ide najbolja ekipa iz grupe. Gotovo je izvjesno da će iz ove grupe to biti Srbija...

Oslabljene "ajkule" su samo jednom vodile u ovoj utakmici (3:2 golom Draška Brguljana), a bile su u igri do poluvremena koje je završeno neriješeno (5:5).

Španci su ključnu razliku napravili u trećoj četvrtini kada su poveli sa tri gola razlike - bilo je 9:6, a onda i 10:7, pa je Crna Gora rizikovala da domaćin "izbriše" poraz iz Igala kada je bilo 11:6 za naš nacionalnim tim.

Na kraju krajeva, ne može se ni reći da je ovaj poraz neočekivan ako se ima u vidu kakav je sastav Gojković morao da vodi u Sabadelj.

Bez Aleksandra Ivovića i Mlađana Janovića, te Miloša Šćepanovića na golu, kao i sa samo jednim klasičnim centrom u timu (Saša Mišić) pitanje je da li su "ajkule" i mogle više protiv ekipe koja ih je namučila i zamalo pobijedila na EP u Beogradu...

Najbolji u našem timu bili su Draško i Darko Brguljan sa po tri gola, dok su po jednom mrežu „crvene furije” tresli Stefan Vidović i Jovan Sarić.

Crnu Goru sada u ovom takmičenju čekaju dvije utakmice u kojima je veliki favorit - odigraće ih protiv Francuske.

Prvi je na programu 14. marta u gostima, a potom i 26. aprila kod kuće.

Španija - Crna Gora 10:8 (3:3, 2:2, 4:1, 1:2)

Sabadelj - Bazen "Karles Ibars". Sudije: Tojgarli (Turska), Golikov (Rusija). Igrač više: Španija 5 (2), Crna Gora 7 (2). Peterci: Crna Gora 1 (1).

Španija: Agilar, Munaris, Granados, Alarkon, Molina 2, Mingel, Širanji, Espanjol 4, Taulj 1, Fernandes, Maljarać 2, Bustos 1, Lopes Pinedo.

Crna Gora: Lazović, Dr. Brguljan 3, Đurđić, Petrović, Da. Brguljan 3, Radović, Sekulić, Sarić 1, Latinović, Mišić, Vidović 1, Jokić, Kandić.

Bonus video: