Crna Gora lako protiv Australije, sjutra sa Srbijom

Tim Ranka Perovića se plasirao u polufinale, a od večerašnjeg meča Italije i Grčke zavisi da li ostvariti prvo mjesto u grupi...
8 komentar(a)
Aleksandar Radović, Foto: Fonet/AP
Aleksandar Radović, Foto: Fonet/AP
Ažurirano: 29.06.2012. 20:52h

Crnogorska vaterpolo reprezentacija ostvarila je drugu pobjedu na turniru "Osam nacija" koji se održava u Kozenci – poslije trijumfa nad Grčkom i remija sa Italijom, u 3. kolu su "ajkule" lako izašle na kraj sa Australijom rezultatom14:9.

Tim Ranka Perovića se tako kao prvoplasirani plasirao u polufinale, a sjutra veče (19.30 časova) će da se sastane sa Srbijom, drugoplasiranom ekipom iz grupe A.

U drugom polufinalu igraće Mađarska i Italija.

"Drago mi je što ćemo do kraja turnira odigrati još dva jaka meča, bez obzira da li to na kraju bude u finalu ili utakmici za treće mjesto. Srbija nije kompletna, nema Duška Pijetlovića i Vanje Udovičića, tako da naš okršaj ne može da ponudi pravu sliku", rekao je Perović za "Vijesti".

Najefikasniji u pobjedničkom timu je bio Aleksandar Radović sa četiri gola, tri je postigao Vjekoslav Pasković, a po dva puta su se upisali Nikola Vukčević i Aleksandar Ivović.

Pogađali su još Vladimir Gojković, Nikola Janović i Draško Brguljan. Šansu je na golu dobio i mladi golman Budve Dejan Lazović.

Crna Gora – Australija 14:9 (3:2, 4:2, 4:3, 3:2)

Kozenca – Olimpijski stadion. Gledalaca: 150. Sudije: Aleksandresku (Rumunija), Kolominjas (Španija).

Crna Gora: Lazović, Brguljan 1, Pasković 3, Tičić, Vukčević 2, Radović 4, Drašković, N. Janović 1, Ivović 2, Klikovac, Gojković 1, Jokić, Šefik.

Australija: Denerli, Kempbel, Klilend 2, Koteril, Janger, Bidsvort, Rouč 1, Mekgregor 1, Velan 1, Vuds 1, Hauden 1, Miler 2, Mejtland.

Bonus video: