Crna Gora nemoćna protiv Mađarske, ništa od završnog turnira

"Ajkule" su odmah ostale bez šansi za plasman na završni turnir Svjetske lige, koji se igra u Beogradu, a sa koga pobjednik ide na Olimpijske igre
2474 pregleda 3 komentar(a)
Mlađan Janović na meču sa Mađarskom, Foto: Waterpolo.hu
Mlađan Janović na meču sa Mađarskom, Foto: Waterpolo.hu
Ažurirano: 05.04.2019. 16:38h

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore izgubila je od Mađarske 11:7 u Zagrebu, u četvrtfinalu Kupa Evrope.

"Ajkule" su odmah ostale bez šansi za plasman na završni turnir Svjetske lige, koji se igra u Beogradu, a sa koga pobjednik ide na Olimpijske igre.

Crna Gora je samo jednom vodila (1:0), a posljednji put rezultat je uspjela da izjednači tri minuta prije kraja prve četvrtine (2:2).

Crna Gora je zatim prilazila na gol zaostatka, imala šansu da se potpuno vrati i da preokrene, ali je zakazao napad, posebno u situacijama sa igračem više.

Posljednji put je bila blizu na 7:6, da bi mađarski vaterpolisti serijom 3:0 odagnali dileme...

Najefikasniji u mađarskoj selekciji bio je Deneš Varga sa tri, dok je Đerđ Zalanki postigao gol manje.

U crnogorskoj selekciji po dva gola postigli su Mlađan Janović i Aleksandar Ivović, a po jedan Đuro Radović, Marko Petković i Uroš Čučković.

CRNA GORA - MAĐARSKA 7:11 (2:4, 3:2, 1:1, 1:4)

Zagreb - Bazen na Savi. Gledalaca: 400. Sudije: Rak (Hrvatska), Dervo (Francuska), Igrač više: Crna Gora 14 (6), Mađarska 10 (5). Peterci: Mađarska 1 (-).

Crna Gora: Lazović, Brguljan, Radović 1, Petković 1, Čučković 1, Ukropina, Janović 2, Đurđić, Ivović 2, Spaić, Drašković, Murišić, Kandić.

Mađarska: Nađ, Anđal, Manherc 1, Zalanki 2, Vamoš 1, Nemet, Sedlmajer 1, Pol 1, Erdelji, De. Varga 3, Batori 1, Harai 1, Vogel.

Bonus video: