Crna Gora osvojila kvalifikacioni turnir u Edmontonu

U finalu je poražena Španija rezultatom 12:9. Crna Gora završila turnir sa osam pobjeda u isto toliko utakmica...
0 komentar(a)
Vaterpolisti Crne Gore, Foto: Aniko Kovač
Vaterpolisti Crne Gore, Foto: Aniko Kovač
Ažurirano: 09.04.2012. 00:39h

Sve je bilo stvar prestiža u finalu, ali Crna Gora jednostavno više nikom ne želi da dozvoli ništa, pa ni trijumf u meču koji, iako je za prvo mjesto, nije značio mnogo.

"Ajkule" su, međutim, posao odradile ozbiljno do kraja, pa su u finalu kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre u Edmontonu savladale i Španiju rezultatom 12:9.

Bio je to sudar do jutros dva neporažena tima u Kanadi, ekipa koje su plasmanom na Olimpijske igre ostvarile zacrtano, ali se u igri Crne Gore nije vidjelo zadovoljstvo urađenim do sada.

Naprotiv, kao da je duel u polufinalu i pakleni okršaj sa Grčkom otvorio oči timu Ranka Perovića, pa je ozbiljnost bila prisutna od prvog sekunda.

Crnogorski tim, inače, nije dozvolio "crvenoj furiji" nijednom da povede, a meč je prelomljen u trećoj četvrtini kada je u dva navrata bilo po tri gola razlike (7:4, pa 9:6).

Zato je posljednja dionica bila rezultatski nezanimljiva, jer ni Španci nisu previše forsirali, valjda već pomireni s porazom.

A Crna Gora je tako, baš kao i prije četiri godine u Bratislavi, u potpunosti opravdala ulogu favorita na kvalifikacionom turniru i bez poraza (osam trijumfa) obezbijedila vizu za Olimpijske igre.

Najbolji u našem timu su bili Mlađan Janović i Vjekoslav Pasković sa po tri gola.

Kao što je poznato, pored Crne Gore i Španija, na Olimpijske igre su se kroz ovaj turnir plasirale još Grčka i Rumunija.

Ova dva tima su odigrala meč za treće mjesto, a Grci su slavili rezultatom 14:10.

Crna Gora – Španija 12:9 (3:2, 2:2, 4:2, 3:3)

Edmonton – Bazen "Kingsmen". Gledalaca: 400. Sudije: Gomes (Italija), Flejv (Australija). Igrač više: Crna Gora 11 (6), Španija 8 (3). Peterci: Crna Gora 1 (1), Španija 1 (-).

Crna Gora. Šćepanović (sedam odbrana i peterac), Brguljan, Pasković 3, Petrović, Klikovac, Radović 2, M. Janović 3, N. Janović, Ivović 1, Zloković 1, Gojković 1, Jokić 1, Radić.

Španija: Agilar (sedam odbrana), M. Garsija, Kariljo, Širanji, Molina 1, Mingel, Espanjol 1, Galjego, Maljarać 1, Perone 3, Peres, Ć. Garsija 3, Lopes.

Bonus video: