Crna Gora poražena od SAD: "Ajkule" završile na desetom mjestu

Najefikasniji u crnogorskoj reprezentaciji bio je Aleksandar Ivović sa šest pogodaka
4966 pregleda 24 komentar(a)
Bogdan Đurđić (arhiva), Foto: JEON HEON-KYUN
Bogdan Đurđić (arhiva), Foto: JEON HEON-KYUN
Ažurirano: 25.07.2019. 10:17h

Crnogorski vaterpolisti su stavili tačku na neuspjeh na Svjetskom prvenstvu u južnokorejskom Kvangdžuu.

Odigrali su još jedan uzbudljiv meč i kao u duelima sa Srbijom, Grčkom i Australijom - propustili šansu da pobijede.

Na kraju su bolje bile Sjedinjene Američke Države (15:14) pa su „ajkule“ nastup na SP završiile na 10. mjestu. I to je najgori učinak naše selekcije na najvećim takmičenjima od 2008. godine i debija na Evropskom prvenstvu u Malagi do danas...

Učinak od dvije pobjede (i to nad Južnom Korejom, pa sa Japanom u razigravanju od 9. do 12. mjesta), dva remija u grupi sa Srbima i Grcima, te dva poraza od objektivno slabijih protivnika - Australije i SAD - govore da je Crna Gora u Kvangdžuu potpuno podbacila.

Rezultat je objektivno skromniji od igre u većem dijelu ovog takmičenja, ali isti taj rezultat rijetko kada i može da prevari. Zaključak je da Crna Gora u ovom trenutku nije spremna za velike stvari...

"Ponovilo se sve što smo imali tokom takmičenja, uz to što je izuzetno teško igrati ovakve utakmice. Loše smo otvorili meč, primili mnogo lakih golova, poslije toga smo imali reakciju, preuzeli kontrolu. I opet izgubili meč", rekao je selektor Vladimir Gojković.

Crna Gora je protiv SAD prvi put povela početkom treće četvrtine kada je Đuro Radović pogodio u napadu s igračem više za 9:8. Potom je imala i 11:10, 12:11, 13:12, a posljednji gol na meču „jenkiji“ su dali 36 sekundi prije kraja...

"Posljednjih dana dosta razmišljam o svemu šta se dešava i definitivno se neke stvari ponavljaju. Ne mogu da kažem da smo protiv SAD bili dominantni kao u prethodnim utakmicama, ali kad smo mogli da riješimo utakmicu, nismo to uradili. Svakog dana pričamo nešto novo, neki novi zaključak donesemo, ali se u suštini vrtimo oko istog. Nije dobro što smo imali veliki broj kikseva u proteklom periodu u utakmicama u kojima nismo bili slabiji protivnik. Izgubili smo te mečeve i to je za nas ozbiljno pitanje", istakao je Gojković.

CRNA GORA - SAD 14:15 (2:4, 6:4, 4:4, 2:3)

Kvangdžu - Bazen Univeriteta Nambu. Sudije: Ome (Njemačka), Flejhiv (Australija). Igrač više: Crna Gora 10 (4), SAD 7 (5). Peterci: Crna Gora 1 (1), SAD 1 (1).

CRNA GORA: Lazović (šest odbrana), Brguljan, Radović 2, Petković, Čučković 1, Ukropina, Janović 1, Đurđić 1, Ivović 6, Spaić 2, Drašković, Murišić 1, Kandić (pet odbrana).

SAD: Volf (10 odbrana), Huper 4, Vavić, Ober, Halok 3, Kupido, Daub 3, Farmer, Bouen 2, Ramires 1, Smit, Irving 2, Holand.

Bonus video: