Crna Gora primila 17 golova i savladala Japan, na redu je Australija

Meč osmine finala sa "kengurima" na programu je sjutra od 20.40
69 pregleda 0 komentar(a)
Nikola Moskov Svjetsko prvenstvo za mlade, Foto: Wc2017.srbwp.rs
Nikola Moskov Svjetsko prvenstvo za mlade, Foto: Wc2017.srbwp.rs
Ažurirano: 09.08.2017. 17:28h

Crna Gora je primila čak 17 golova od Japana u posljednjem kolu grupe B na Svjetskom prvenstvu!

I zvuči nestvarno, ali je nekako pronašla način da pobijedi, iako je već na poluvremenu 13 puta morala da vrati loptu iz mreže.

Na kraju je bilo 18:17 za naš tim, koji je u osminu finala prošao kao trećeplasirani tim grupe B, iza Hrvatske i Španije, a ispred Holanđana i Japanaca.

Sada je na redu duel sa Australijom u borbi za četvrtfinale (sjutra od 20.40 časova), ali teško da je u ovom trenutku iko u stručnom štabu "ajkulica" zadovoljan odrađenim i da je optimista pred meč sa "kengurima".

Jer, kada se u dvije utakmice zaredom prime 34 gola (po 17 protiv favorita Španije i totalnog autsajdera Japana), onda razloga za brigu ima i previše...

Crna Gora je dobro počela meč na beogradskom bazenu "Milan Gale Muškatirović", imala i tri gola prednosti, ali je od finiša prve četvrtine viđen nevjerovatan pad u igri.

Japanci su "ubijali" naš tim kontranapadima, vodili su i sa pet golova prednosti i čak vjerovali da mogu da slave sa plus osam i eliminišu velikog favorita.

Srećom, to se nije desilo - u drugom poluvremenu se Crna Gora povezala, prije svega u odbrani, pa je u posljednjih šest i po minuta serijom 4:0 preokrenula i upisala važne bodove.

Vladan Spaić je dao pet golova za crnogorski tim, jedan manje je upisao Nikola Moskov.

Crna Gora - Japan 18:17 (6:7, 3:6, 4:3, 5:1)

Beograd - Bazen "Milan Gale Muškatirović". Gledalaca: 200. Sudije: Bjanko (Italija), Volc (SAD). Igrač više: Crna Gora 7 (4), Japan 8 (5), Peterci: Crna Gora 2 (2), Japan 1 (1).

Crna Gora: Tešanović (11 odbrana), Matković, Franeta 1, Saveljić 2, Mitrović 1, Vujašević 2, Ukropina, Gardašević 1, Radović, Moskov 4, Spaić 5, Grgurević 2, Mandić.

Japan: Ogura (sedam odbrana), Kobajaši 1, Ičimura 1, Kopu 1, Date 5, Suzuki 3, Aizava, Kageta, Maita 1, Maeno, Ogava 2, Inaba 3, Nišimura (četiri odbrane).

Bonus video: