Crna Gora prokockala svoje šanse, Srbija je to znala da kazni

Remi po ukusu "delfina", koji su do boda stigli golom Strahinje Rašovića 12 sekundi prije kraja
16048 pregleda 46 komentar(a)
Crna Gora - Srbija, Foto: Fina
Crna Gora - Srbija, Foto: Fina
Ažurirano: 15.07.2019. 18:39h

Crnogorski vaterpolisti su remijem otvorili Svjetsko prvenstvo u Kvangdžuu, a sekunde su ih dijelile od pobjede u duelu sa Srbijom.

Na kraju, rezultat je bio 10:10, nakon što je konačan rezultat potpisao Strahinja Rašović 12 sekundi prije kraja u napadu u kojem je protivnik imao dva igrača više.

Crna Gora je sama kriva što nije slavila, jer je velikim preokretom na pet minuta i 36 sekundi do kraja povela 10:8. Onda je imala i napad za plus tri koji je olako prokockala...

Time je i dala šansu Srbiji da se vrati u meč, i to je uradila preko Dušana Mandića, koji je maestralno matirao Dejana Lazovića i smanjio na 10:9.

Izabranici Vladimira Gojkovića su loše otvorili meč, pa je Srbija brzo povela 2:0, onda i 3:1. Čak je imala i tri gola prednost početkom druge četvrtine kada je na semaforu stajalo 6:3.

Nastavak je pripao "ajkulama", odbrana se stabilizovala, proradio je i napad, ali je posljednju riječ imao sastav Dejana Savića.

Nakon izjednačenja Rašovića Crna Gora je imala dovoljno vremena da proba da trijumfujem pokušao je Aleksandar Ivović, ali bez uspjeha.

Crna Gora narednih meč na SP igra u srijedu od 12.10 sa Grčkom, a u petak je protivnik Južna Koreja (10.50).

SRBIJA - CRNA GORA 10:10 (4:3, 2:2, 2:4, 2:1)

Kvangdžu - Bazen Univerziteta Nambu. Sudije: Vojvodin (Rusija), Cvart (Holandija). Igrač više: Srbija 6 (4), Crna Gora 13 (4).

Srbija: Rističević (osam odbrana), Mandić 3, V. Rašović, Ranđelović 1, Ćuk 1, Lazić, Vico, Dedović 1, Jakšić, Drašović, Stojanović, S. Rašović 4, Dobožanov.

Crna Gora: Lazović (četiri odbrane), Brguljan 2, Radović 2, Petković, Čučković, Ukropina, Janović 2, Đurđić 2, Ivović 1, Spaić, Drašković 1, Murišić, Kandić.

Bonus video: