Crna Gora sa Srbijom u prvom šeširu

"Ajkule" kao aktuelni evropski vicešampion žrijeb dočekuju iz prvog šešira, u kojem su još zvanični prvak Srbija, te Mađarska i Grčka
77 pregleda 0 komentar(a)
Vaterpolo reprezentacija Crna Gora - Rumunija, Foto: Filip Roganović
Vaterpolo reprezentacija Crna Gora - Rumunija, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 06.03.2018. 12:19h

Crnogorski vaterpolisti će sjutra oko podneva saznati imena rivala na Evropskom prvenstvu koje se od 14. do 28. jula održava u Barseloni.

"Ajkule" kao aktuelni evropski vicešampion žrijeb dočekuju iz prvog šešira, u kojem su još zvanični prvak Srbija, te Mađarska i Grčka, trećeplasirana i četvrtoplasirana ekipa sa EP u Beogradu 2016.

Drugi šešir čine Španija, Italija, Hrvatska i Rusija, a posljednji su kompletirali timovi iz kvalifikacija - Francuska, Gruzija, Njemačka, Malta, Holandija, Rumunija, Slovačka i Turska.

Sjutra će, dakle, biti poznati sastavi četiri grupe od po četiri ekipe, a u svakoj od njih će se naći po dvije reprezentacije iz posljednjeg šešira.

Sistem takmičenja na evropskim prvenstvima je dobro poznat: Direktan plasman u četvrtfinale izboriće prvoplasirane ekipe iz grupa, a drugoplasirane i trećeplasirane idu u razigravanje za plasman među osam najboljih.

Crnogorski vaterpolisti su do sada pet puta učestvovali na EP i osvojili su tri medalje - bili su prvaci Starog kontinenta u Malagi 2008, kao i viceprvaci 2012. u Ajndhovenu i 2016. u Beogradu. Sva tri puta naši su u finalu igrali protiv Srbije...

Na ljeto će se vratiti u Barselonu na bazen „Bernat Pikornelj“ gdje su prije pet godina u finalu Svjetskog prvenstva izgubili od Mađarske.

Bonus video: