Crnogorska selekcija bolja od Grčke, sa Hrvatima za finale

1 komentar(a)
Crna Gora - Grčka, vaterpolo Komen kup, Foto: Wpolo.me
Crna Gora - Grčka, vaterpolo Komen kup, Foto: Wpolo.me
Ažurirano: 26.08.2017. 20:38h

Crnogorska vaterpolo selekcija (igrači 2000. godište i mlađi) plasirala se u polufinale „Komen kupa” u Nikšiću, nakon što je večeras savladala Grčku sa 9:6 (2:2, 2:0, 1:1, 4:3). Izabranici Miodraga Mirovića sjutra će od 13 sati igrati polufinalni duel sa Hrvatskom, koja je bila bolja od Srbije sa 7:6.

Naša reprezentacija je prije četvrtfinala sa Grčkom bila bolja od Rumunije (15:12) i remizirala je sa Italijom u grupi A (9:9). Otpor Grčke su naši mladići počeli lomiti sredinom treće četvrtine kada su stekli dva gola prednosti (5:3). Početkom posljednje su poveli sa tri razlike, a najveću prednost - četiri gola, imali su sredinom četvrte četvrtine, kada su mogli i da čuvaju snagu za polufinale. Čak sedam naših igrača se upisalo u srijelce a po dva su dali Uroš Vučurović i Danilo Radović.

U drugom polufinalu sastaju se Mađarska i Španija.

Mađari su otpor mladih Rusa slomili tek boljim izvođenjem penala (22:21), a boljim izvođenjem penala i Španija je protiv Italije našla put do završnice (15:14).

Crnogorskim vaterpolistima sjutra u Nikšiću slijede dvije utakmice. U slučaju pobjede nad Hrvatskom igraće finale od 20.30 sati protiv boljeg iz duela Mađarska - Španija, a poraz bi naše mladiće odveo u utakmicu za treće mjesto od 19.10 sati.

Bonus video: