Crnogorski derbi u Kotoru

Kotorani u derbi ulaze nakon poraza od Mladosti u Zagrebu, dok je Budva u srijedu ostvarila prvi trijumf u Jadranskoj ligi protiv Šibenika u gostima.
0 komentar(a)
Budva - Primorac, Foto: Zoran Đurić
Budva - Primorac, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 19.10.2013. 12:15h

Prvi crnogorski derbi u sezoni se igra u Kotoru, uloge pripadaju rivali koji su odlučivali i o posljednjem trofeju - Primorac večeras od 19 časova (prenos na RTCG) dočekuje Budvu u reprizi finala domaćeg prvenstva prošle sezone.

Kotorani u derbi ulaze nakon poraza od Mladosti u Zagrebu, dok je Budva u srijedu ostvarila prvi trijumf u Jadranskoj ligi protiv Šibenika u gostima.

"Izgubili smo od Mladosti, ali smatram da nam je forma u usponu i da imamo čemu da se nadamo protiv Budve. Ulogu favorita bih prepustio protivniku, jer zaista ima odličan tim, a mi šansu vidimo u tome što još naš rival nije uigran. Vjerujem da će meč biti jako neizvjestan, ali imamo čemu da se nadamo ako odigramo na visokom nivou - rekao je igrač Primorca Marko Gopčević i ističe kvalitet svoje ekipe:

"I mi smo mijenjali, tu su Damjan Danilović, Đorđe Tešanović... Podvukao bih i učinak Nikole Murišića, koji zaista igra odlično", dodao je Gopčević.

Budva je, s druge strane, u Šibeniku prekinula niz od sedam poraza u Jadranskoj ligi i kvalifikacijama u Ligi šampiona.

"Pobjede svakako podižu samopouzdanje. Iskreno, malo sam se pribojavao duela sa Šibenikom zbog umora, ali su momci zaista ozbiljno odradili taj meč. Protiv Primorca je uvijek teško, biće tvrda utakmica i odlučiće nijanse. Očekujem i vrelu atmosferu na tribinama, ali moji igrači na to ne smiju da se obaziru, već da se fokusiraju na igru. Favorit? Teško je reći ko je u ovom trenutku u prednosti, jer su obje ekipe mlade, mijenjale su sastav tokom ljeta i još nisu u pravoj formi. U svakom slučaju, biće interesantno", istakao je trener Budve Drago Pejaković.

On je dodao da u timu neće biti povrijeđenog Damira Crepulje, kao i da su pod znakom pitanja Marko Konatar i Milorad Radunović.

Jadran protiv Šibenika

Jadran je u srijedu izgubio sa 10 golova razlike od Juga (16:6), to mu je i prvi poraz u sezoni. Ipak, Novljani se nadaju da rezultat iz Gruža ne bi smio da utiče na ekipu, a da li je tako znaće se danas - na Škver stiže Šibenik.

"Svaki poraz je težak, ali Jug je u ovom trenutku pokazao da je jača ekipa, tako da ne treba da budemo previše opterećeni tom utakmicom. Čeka nas utakmica sa Šibenikom, timom koji je do sada pokazao najmanje od svih u ligi, tako da vjerujemo u pobjedu", rekao je golman Novljana Slaven Kandić.

Parovi 4. kola

Danas

Jadran HN - Šibenik (17)

Primorac - Budva (19)

Mladost - Branik (18)

Mornar - Jug (19)

Primorje - Jadran ST (20)

Sjutra

Medvešćak - POŠK (20.15)

Bonus video: