Crnogorski juniori 5. na SP, titula Mađarskoj

Aktuelni prvak Evrope pobijedio sa 14:13 nakon produžetaka, iako je 51 sekund prije kraja regularnog dijela vodio s dva gola razlike
0 komentar(a)
Ažurirano: 10.08.2014. 18:54h

Juniorska vaterpolo reprezentacija je pobjedom okončala Svjetsko prvenstvo u Istanbulu - tim Mirka Vičevića je savladao Tursku nakon peteraca (14:13, regularni tok 10:10) i osvojio 5. mjesto.

Crna Gora je mogla sve da riješi i u regularnom toku, jer je 51 sekund prije kraja vodila sa 10:8.

Ali, kao i protiv Španije u četvrtfinalu (kada su "ajkule" izgubile nakon peteraca), uslijedio je pad, pa je domaćin dvije sekundi prije posljednjeg zvuka sirene izjednačio i odveo u penal-rulet.

Crnogorski vaterpolisti su promašili jednom s pet metara (nije pogodio Bogdan Đurđić), s druge strane Turci nisu bili precizni dva puta - prvo je Arsenije Stanović odbranio šut Ozbakiša, a okvir gola je pogodio Jildiz.

Pogodak vrijedan trijumfa je postigao Stefan Pješivac.

Đurđić je s pet golova bio najefikasniji u regularnom toku, Aleksa Ukropina je postigao dva, a po jedan Pješivac, Dimitrije Kriještorac i Janko Krivokapić.

"Ova generacija je u 17 zvaničnih susreta pobijedila 15 puta i dva odigrala neriješeno. Nismo pronašli dovoljno koncentracije da preskočimo taj nezgodni meč sa Španijom u četvrtfinalu. Smatram da je naša reprezentacija, kao i još neke koje nisu u završnici, imala šta da kaže u borbi za medalju, ali tako je kako je. Turnir je bio mnogo izjednačen, igralo se na gol razlike... Čestitam momcima na zalaganju, ima još dosta da se radi i radićemo. Znam da možemo biti i dalje uspješni", rekao je selektor Vičević.

Novi svjetski šampion je Mađarska, koja je u finalu pobijedila Španiju sa 10:8, dok je treće mjesto pripalo Rusiji.

"Zbornaja" je u duelu za bronzanu medalju bila bolja od Srbije nakon peteraca rezultatom 11:9...

Sedmo mjesto je osvojila Italija trijumfom nad Hrvatskom (10:8).

Turska - Crna Gora 13:14 (4:3, 3:3, 1:2, 2:2, peterci 3:4)

Igrač više: Turska 5 (2), Crna Gora 6 (1). Peterci: Turska 1 (1).

Turska: Ozdemir (šest odbrana), Čolak 3, Jordanoglu, Albajrak 1, Šimšek, Jaman, Sučolu, Destidži, Baškaja 3, Gečtan 3, Ozbakiš, Jildiz, Banda.

Crna Gora: Mi. Konatar (četiri odbrane), Ma. Konatar, Đurđić 5, Ćetković, Popadić, Pješivac 1, Ukropina 2, Krivokapić 1, Kriještorac 1, Adžić, Moskov, Saveljić, Stanović (četiri odbrane).

Bonus video: