Crnogorski kadeti najbolji na turniru u Bečeju

„Ajkulice” su u gradiću u Vojvodini, koji je ne tako davno imao i evropskog prvaka u ovom sportu, upisale sve tri pobjede protiv Srbije, Hrvatske i Italije
63 pregleda 1 komentar(a)
Vladimir Gojković, Foto: Boris Pejović
Vladimir Gojković, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 29.03.2013. 11:00h

Crnogorski vaterpolisti rođeni 1998. godine i mlađi prethodna tri dana su bili učesnici turnira „Četiri nacije” u Bečeju.

Cjelokupni utisak koji su ostavili izabranici Vladimira Gojkovića je odličan - „ajkulice” su u gradiću u Vojvodini, koji je ne tako davno imao i evropskog prvaka u ovom sportu, upisale sve tri pobjede protiv Srbije, Hrvatske i Italije.

"U posljednje vrijeme se loše radilo sa mlađim kategorijama. Praktično od Malage 2008. je jako malo igrača ušlo u reprezentaciju i moramo mnogo veću pažnju da posvetimo djeci", rekao je Gojković.

Crna Gora je na startu bila bolja od Srbije (10:9), protiv Hrvatske je bilo 12:10, a u posljednjem meču Italija nije imala šansi i izgubila je sa 10:4.

"Protiv Hrvatske u drugom kolu smo vodili i sa 6:1, a onda smo svojom krivicom došli u situaciju da strahujemo za pobjedu. Valjda je i to mojim igračima bilo dovoljno da shvate da im ništa neće biti lako, da u svakom meču kroz karijeru moraju da se dokazuju. Protiv Italije smo se već uozbiljili, problema nije bilo i glatko smo trijumfovali. Treba napomenuti da smo u timu imali i šest igrača koji su 1999. godište", dodao je Gojković, kojem su pomoćnici bili Nenad Vukanić i Aleksandar Aleksić.

Rezultati

1. kolo

Srbija - Crna Gora 9:10, Italija - Hrvatska 10:4

2. kolo

Hrvatska - Crna Gora 10:12, Srbija - Italija 8:6

3. kolo

Italija - Crna Gora 4:10, Hrvatska - Italija 3:9

Tabela: Crna Gora 9, Srbija 6, Italija 3, Hrvatska 0 bodova

Bonus video: