Čučković: U Barseloni da potvrdimo sve dobro što smo uradili ovog ljeta

Crna Gora prvi meč na EP, u grupi B, igra protiv Francuske (ponedjeljak u 11 časova), onda je rival Malta (srijeda od 17), te na kraju Španija, u petak od 22 časa.
69 pregleda 0 komentar(a)
Uroš Čučković SP u Budimpešti, Foto: Wpolo.me
Uroš Čučković SP u Budimpešti, Foto: Wpolo.me
Ažurirano: 13.07.2018. 19:01h

Vaterpolisti Crne Gore završili su pripreme za Evropsko prvenstvo a sjutra će na put za Barselonu, na poprište šampionata Starog kontinenta.

Nakon titule u Svjetskoj ligi, te bronze na Mediteranskim igrama u Taragoni, izabranici Vladimira Gojkovića se, s pravom, nadaju uspjehu i na EP...

"Jako sam zadovoljan pripremama i atmosferom u ekipi. Kroz trenažni proces smo podigli fizički spremu, a kroz Mediteranske igre u Taragoni i Svjetsku ligu smo podigli igrački kvalitet i našu igru. Nadam se da ćemo u Barseloni uspjeti da potvrdimo sve dobro što smo uradili ovog ljeta", kaže Uroš Čučković nakon posljednjeg treninga na bazenu Instituta Igalo.

Crna Gora prvi meč na EP, u grupi B, igra protiv Francuske (ponedjeljak u 11 časova), onda je rival Malta (srijeda od 17), te na kraju Španija, u petak od 22 časa.

Francuzi su, realno, slabila ekipa od nas. Ako pokažemo kvalitet koji smo pokazali na svakom treningu I svakoj utakmicui, bne bi trebalo da bude problema. Malta, jasno, ne bi trebalo ni da nam priprijeti, dok bi duel sa Španijom trebalo da odluči ko će biti prvi u grupi. Mi uvijek idemo na pobjedu, a u četvrtfinalu bi trebalo da dođe Hrvatska ili Grčka. Na toj utakmici se “lomi” cijelo ljeto, odnosno kompletne pripreme", zaključio je Čučković.

Pobjednici četiri grupe idu direktno u četvrtfinale, a drugoplasirani i trećeplasirani razigravaju za plasman među osam najboljih.

Grupa naše reprezentacije se kasnije ukršta sa grupom C u kojoj su Hrvatska, Turska, Holandija i Grčka.

Crnu Goru će u glavnom gradu Katalonije predstavljati: Dejan Lazović, Miloš Šćepanović, Draško Brguljan, Uroš Čučković, Marko Petković, Đuro Radović, Aleksandar Radović, Mlađan Janović, Bogdan Đurđić, Aleksandar Ivović, Saša Mišić, Dragan Drašković i Vladan Spaić.

Bonus video: