Damjan Danilović: Bili smo pravi tim od početka do kraja

Budva se vratila u A1 ligu, a jedan od igrača koji je donio i iskustvo i kvalitet je Damjan Danilović, bivši crnogorski reprezentativac
1002 pregleda 0 komentar(a)
Vaterpolisti Budve, Foto: Wpolo.me
Vaterpolisti Budve, Foto: Wpolo.me
Ažurirano: 17.03.2019. 17:23h

Nakon godinu pauze, vaterpolisti Budve će igrati u regionalnoj A1 ligi.

Prije 12 mjeseci u crnogorskoj metropoli turizma vaterpolo nije imao baš jasnu budućnost, uslijedio je pad i prelazak u niži rang, a rezultati i igre ove sezone govore da se u Budvi možda nešto i mijenja u pozitivnom smislu.

Prvi korak i povratak u elitu je napravljen prošlog vikenda kada je Budva uradila ono što je zamislila, a do cilja je došla uz kombinaciju mladosti i iskustva.

Jedan od onih koji je donio i iskustvo i neophodan kvalitet je Damjan Danilović, bivši crnogorski reprezentativac i prvak Evrope iz Malage 2008.

"Bila je ovo naporna sezona. I A2 liga je zahtjevna, iako je slabija od A1. Na kraju smo zaslužili prvo mjesto, a svjedoci smo šta se sve dogodilo u finišu, da je praktično jedan bod odlučivao o plasmanu u elitu i u baraž", rekao je Danilović, koji u aprilu puni 36 godina.

Budvani, koje s klupe vodio Drago Pejaković, plej-of su završili sa bodom više od Solarisa iz Šibenika (koji će igrati baraž sa pretposljednjim timom iz A1), a dva od Radničkog iz Kragujevca.

"Liga je bila izjednačena, ali sam odmah na startu sezone vidio da imamo to nešto u ekipi što može da nam donese uspjeh. Kada smo oslabljeni savladali Vojvodinu u Novom Sadu bilo mi je jasno da smo na pravom putu, da smo u svakom momentu, i kada ide i ne ide, pravi tim. Imali smo i uspone i padove, kao onaj kada smo izgubili od Naisa kod kuće, ali smo pronašli način da i to prevaziđemo. Kako? Radom, žestoko smo trenirali i to nam se vratilo", istakao je Danilović.

Bivši vaterpolista Primorca, Jadrana, Marseja i nekoliko italijanskih ekipa na kraju sezone završava karijeru.

"To je bio plan i ljetos, ali sam odlučio da na poziv prijatelja pomognem Budvi. Iskreno, da su Budvani igrali A1 ligu, ne bih sigurno to uradio, ali ritam nižeg ranga mi je odgovarao. Nisam zažalio, donio sam dobru odluku. A na kraju ove sezone sigurno se neću predomisliti. Imam i trenersku licencu, sviđa mi se taj posao i vidim sebe pored vode", jasan je Danilović, koji je sa Budvom igrao i finalni turnir Lige šampiona 2011. godine.

Budvu ove sezone čeka i prvenstvo Crne Gore, gdje je Jadran Carine apsolutni favorit.

"Pokušaćemo da budemo konkurentni. Cilj je da dođemo do finala, mislim da možemo da igramo sa Primorcem, iako su Kotorani bolja ekipa", zaključio je Danilović.

Bonus video: