Darko Brguljan: Kritike medija su neosnovane i smiješne

"Imamo i motiv da dokažemo da osvojiti peto mjesto na Svjetskom prvenstvu nije mala stvar s obzirom na to da smo pratili šta se pisalo od strane pojedinih medija i novinara", istakao je Brguljan
76 pregleda 42 komentar(a)
Darko Brguljan, Foto: Kazan2015
Darko Brguljan, Foto: Kazan2015
Ažurirano: 07.08.2015. 13:08h

Crnogorski vaterpolisti sjutra od 14.30 časova protiv Mađarske igraju za peto mjesto na Svjetskom prvenstvu i to je utakmicom kojom će "ajkule" spustiti zavjesu na nastup u Kazanju.

Na nastup koji je svakako mogao i morao da bude bolji, ali iz našeg nacionalnog tima najavljuju da motiva pred posljednji meč ne nedostaje. Naprotiv...

Dali su im ga, kako ističu, i mediji nakon svih kritika prethodnih dana.

"Svi znamo da smo sa njima prije dvije godine igrali finale Svjetskog prvenstva. Ne znači nam mnogo sada neki revanš, ali sigurno imamo motiva da ih pobijedimo. Imamo i motiv da dokažemo da osvojiti peto mjesto na Svjetskom prvenstvu nije mala stvar s obzirom na to da smo pratili šta se pisalo od strane pojedinih medija i novinara, i to je stvarno smiješno. Ipak, moramo biti zadovoljni što smo među šest najboljih ekipa svijeta, ne znam u čemu smo mi to među šest najboljih, sem rukometašica. Određene kritike koje smo doživjeli od strane svih medija mislim da su neosnovane i da ih nismo zaslužili", rekao je Darko Brguljan i nastavio:

"Protiv Australije smo pokazali da hoćemo da igramo, došli smo da damo maksimum, kao što želimo i protiv Mađarske. Želimo da ih pobijedimo, da budemo peti i dokažemi onima koji su nas kritikovali da nemaju razloga za to. Nije mala stvar biti peti u svijetu. Crna Gora, izuzev rukometašica, nema ovakav rezultat, ne samo u sportu, nego uopšte. Malo smo razočarani odnosom nekih ljudi, medija prema nama. Nema potrebe da to skrivamo, mislim da to nismo to zaslužili".

Plasman u četvrtfinale je u ovom trenutku maksimum, smatra golgeter italijanskog Kanotijerija.

"Došli smo ovdje kao ekipa koja treba da bude u osam, što je bio naš glavni cilj. Sve preko toga bi bio vrhunski rezultat. Nadam se da ćemo iskoristiti priliku i da ćemo na kraju biti peti, treba da mislimo na Evropsko prvenstvo i na kvalifikacije za Olimpijske igre. Napad je mogao da bude bolji, ali opet ako su dva ili tri najbolja igrača zakazala ne treba ih odmah stavljati na stub srama. Nisu oni iz najgore namjere promašivali šuteve. Desi se loš dan, kao što se desio. Dešavalo se i ranije da nismo osvajali medalje. Ovo je ekipa koja je četiri godine zaredom igrala polufinala velikih takmičenja, i sada nakon eliminacije od Hrvatske, koja sjutra može da postane prvak svijeta, pišu se svakakve stvari koje nismo zaslužili. Napad je bio loš, ali vidjeli ste protiv Australije kada smo dobro otvorili utakmicu na šta je to ličilo. Ne treba na sve stvari gledati toliko crno. Neke stvari su bile rečene toliko ispod nivoa, da to ne govori o nama, nego o vama novinarima koji ste to pisali", zaključio je Brguljan.

Lompar: Imamo obavezu prema reprezentaciji

Vido Lompar, pomoćnik selektora Ranka Perovića, vjeruje da Crna Gora ima snage da turnir završi pobjedom.

''Čeka nas duel sa Mađarskom, posljednji na prvenstvu, za peto mjesto. Ono što je bilo finale u Barseloni sada je utakmica za 5. poziciju. Konkurencija u vaterpolu je sve veća, dvije velike reprezentacije nisu u polufinalu, što govori da i druge ekipe rade i napreduju. Nakon pobjede nad Australijom, želimo da pobijedimo i Mađare. I oni će sa žarom i nekim motivom ući u meč. Protiv SAD su pokazali da žele da i dalje pobjeđuju. Očekujem dobar meč i nadam se pobjedi. Naša je obaveza prema reprezentaciji da i ovu utakmicu odigramo što je najbolje moguće bez obzira na to za koje mjesto se igra'', naglasio je Lompar.

Za svjetsku titulu boriće se Srbija i Hrvatska (sjutra od 21 sat), a za treće mjesto igraće Italija i Grčka.

Ko od te dvije ekipe dođe do bronze izboriće i plasman na Olimpijske igre.

Bonus video: