Darko Brguljan: Pobjede su najvažnije

"Možda smo se kod vođstva od 6:1 malo opustili, a to protiv Njemaca ne smije da se dogodi", kazao je Brguljan
0 komentar(a)
Panceri_1, Foto: Z.ĐURIĆ
Panceri_1, Foto: Z.ĐURIĆ
Ažurirano: 16.01.2014. 16:50h

Trećom pobjedom u isto toliko utakmica crnogorski vaterpolisti su na najbolji način zaokružili prvi dio grupne faze Svjetske lige, ali ih u naredna tri mjeseca, kada se igraju preostale tri utakmice, čeka donekle teži zadatak – treba da trijumfe nad Slovačkom, Italijom i Njemačkom kod kuće potvrde i u gostima ako žele da se domognu finalnog turnira.

Iako se bodovi protiv takozvanih timova iz druge klase podrazumijevaju, „ajkule“ su se i prije dvije noći u Igalu uvjerile da ni u duelima sa takvim rivalima opuštanja ne smije da bude, pa su Njemci stigli sa 1:6 na 6:6, jednom imali priliku i da povedu...

Ozbiljnost i koncentracija su bile djelimične u taboru Ranka Perovića u jednom dijelu meča protiv „pancera“, ali je na kraju ispilivao kvalitet i Crna Gora je odradila posao sa lagana tri gola razlike (13:10).

"U ovakvim utakmicama, u kojima protivnik nema šta da izgubi, rekao bih da je najvažnije upisati pobjedu. Imali smo problema u trećoj četvrtini, ali smo na vrijeme podigli nivo igre i na kraju rutinski pobijedili. Možda smo se kod vođstva od 6:1 malo opustili, a to protiv Njemaca ne smije da se dogodi, jer oni igraju i istom ritmu bilo da gube sa jedan ili pet razlike i ne osvrću se na rezultat", rekao je Darko Brguljan, dvostruki strijelac u trećoj pobjedi u Svjetskoj ligi.

Opravdanje za nešto sporiji ritam svakako može da bude i zdravstvevni bilten ekipe, jer je poznato da je Saša Mišić igrao s povredom ramena, da je Uroš Čučković otpao dan pred utakmicu, kao i da je dobar dio ekipe osjećao umor nakon što je pred okupljanje prethodne sedmice odigrao dvije utakmice u tri dana u klubovima.

"Nije lako, jer se okupimo dan pred utakmicu, malo je vremena da se osvježimo i pripremimo. U takvom stanju su greške sasvim očekivane, ali problema makar u pristupu ne smije da bude. U dobroj smo situaciji pred nastavak takmičenja, naredni meč je protiv Slovaka u gostima i siguran sam da ćemo uz pobjedu ostaviti i dobar utisak", kazao je Brguljan.

Napadač „ajkula“ ima zasada odličnu sezonu sa Kanotijerijem u italijanskom prvenstvu, a za vikend je blistao u Savoni – u pobjedi svoje ekipe od 11:9 dao je čak sedam golova!

"Odigrali smo dobar meč, a meni su domaćini pomalo neočekivano ostavljali prostor da šutiram. Pogodio sam u čak pet napada s igračem više. Guramo odlično u šampionatu, željeli smo opstanak, a trenutno smo na 5. mjestu, pa upravi kluba sada malo i rastu apetiti", zaključio je Brguljan, koji je sa 38 pogodaka najbolji strijelac italijanskog prvenstva.

Bonus video: